Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Rybáriková vo štvrťfinále turnaja WTA v Soule, Hantuchová v 2. kole
Zdielať na

Rybáriková vo štvrťfinále turnaja WTA v Soule, Hantuchová v 2. kole

Zdroj: joj.sk

Slovenky úspešné

Magdaléna Rybáriková si v druhom kole poradila s nasadenou osmičkou Rakúšankou Sybille Bammerovou za 1:34 h v dvoch setoch 6:1 a 7:5. V dueli o postup do semifinále nastúpi Rybáriková v piatok proti víťazke súboja medzi druhou nasadenou Španielkou Anabel Medinovou Garriguesovou a Američankou Meghann Shaughnessyovou. Zverenka trénera Mojmíra Mihala má v Soule už teraz istú prémiu 5340 dolárov, do rebríčka WTA jej pribudne 70 bodov.

Rybáriková v úvodnom sete duelu proti Bammerovej na tvrdom povrchu Rebound Ace v metropole Kórejskej republiky jasne dominovala. Slovenka skvele podávala, vychádzali jej returny a po dvoch brejkoch si za 19 minút vybudovala náskok 5:0. Rakúska mamička síce odvrátila hrozbu "kanára", no v siedmom geme premenila Rybáriková v poradí štvrtý setbal. Na začiatku druhého dejstva sa slovenská fedcupová reprezentantka po brejku v treťom geme ujala vedenia 3:1. Bammeroví síce vyrovnala na 4:4, no v deviatom geme opäť stratila servis a Rybáriková'išla podávať na víťazstvo v zápase. Slovenka nevyužila dva mečbaly, no za stavu 5:5 opäť prelomila Bammerovej podanie a druhú šancu na postup medzi elitnú osmičku už z rúk nepustila. V dvanástom geme premenila v poradí piaty mečbal. Rybáriková zatiaľ nestratila v Soule ani set, v úvodnom kole zdolala Talianku Albertu Briantiovú hladko 6:2 a 6:2.

Daniela Hantuchová ako nasadená jednotka v úvodnom kole zdolala Japonku Ajumi Moritovú za 2:12 h v troch setoch 6:4, 4:6 a 6:2. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi vo štvrtok proti Juhoafričanke Chanelle Scheepersovej. Hantuchová má v Soule už teraz istý šek na 2950 dolárov, do rebríčka WTA jej pribudne 30 bodov. Zverenka brazílskeho trénera Larriho Passosa absolvovala v stredu prvý súťažný zápas od grandslamového US Open, kde v osemfinále nestačila na Američanku Serenu Williamsovú.

Moritová mala v prvom sete duelu s Hantuchovou dvakrát brejk k dobru. Slovenka však vždy zakontrovala, za stavu 4:4 po tretí raz prelomila podanie Japonky a úvodné dejstvo sa stalo jej korisťou. V druhom sete mala navrch Moritová, ktorá si po brejku v Tildenovom geme vybudovala náskok 5:3. Hantuchová síce odvrátila setbal a znížila na 4:5, no Japonka si pri vlastnom servise vynútila rozhodujúce dejstvo. V ňom však mala jasne navrch favorizovaná Slovenka. Hantuchová odskočila svojej súperke na 5:1 a v ôsmom geme premenila v poradí tretí mečbal. Slovenská dvojka tak upravila vzájomnú bilanciu s Moritovou na 3:0.

dvojhra - 1. kolo:
Daniela HANTUCHOVÁ (1-SR) - Ajumi Moritová (Jap.) 6:4, 4:6, 6:2

dvojhra - 2. kolo:
Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Sybille Bammerová (8-Rak.) 6:1, 7:5

Súvisiace články