Jasno
19°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Špekuluje sa o možnom návrate Heninovej na kurty
Zdielať na

Špekuluje sa o možnom návrate Heninovej na kurty

Zdroj: SITA

...tvrdia belgické denníky

"Áno Justin Heninovej," je na titulke webovej stránky La Derniere Heure's, zatiaľčo Le Soir píše "Heninová by mohla oznámiť svoj návrat." Hovorkyňa bývalej tenistky však nedvíha telefón a ani Heninovej webová stránka doteraz tieto "šumy" nekomentovala.

Aj belgická televízna spoločnosť RTBF v týchto dňoch informovala, že 27-ročná Belgičanka si dala vyhotoviť 14 rakiet na jej mieru a čoskoro oznámi svoj comeback. "Myslím si, že sa vráti. Bola vždy veľmi súťaživým typom, a skončila za nejasných okolností," uviedla na adresu J. Heninovej víťazka US Open K. Clijstersová.

Bývalá belgická tenistka Justine Heninová pred týždňom na diaľku pogratulovala svojej krajanke a v minulosti veľkej rivalke Kim Clijstersovej k triumfu na newyorských grandslamových US Open. "Veľmi srdečne blahoželám k veľkolepému víťazstvu. Je neskutočné, čo sa Ti podarilo dokázať," odkázala Heninová prostredníctvom svojej internetovej stránky.

Dvojnásobná majsterka sveta WTA Tour Heninová náhle ukončila svoju kariéru vlani v máji pre stratu motivácie. Nedávno sa pripomenula ako ústredná postava série "Tucet úloh pre Justine" vysielanej práve stanicou RTBF. V rámci spomenutej show voľne inšpirovanej úspešným programom humoristu Roba Vanoudenhovena z produkcie kanála VRT si napríklad zaspievala duet "Vous permettez, Monsieur..." s hviezdou 60. a 70. rokov Salvatorem Adamom, trénovala s futbalistami Anderlechtu Brusel, kráčala po móle na módnej prehliadke Armaniho, varila pre celebrity či sedela za pokladňou v supermarkete.

Dvadsaťsedemročná rodáčka z Liége v ostatných mesiacoch podnikla v súvislosti s novou náplňou svojho života misie do Konga či Kambodže a venuje sa vakcinačným programom. Na jeseň bude tvárou UNICEF v protitetanovej kampani: "Žila som v bubline a teraz sa náhle vynorilo množstvo podnetov a otázok, ktorými sa chcem zaoberať."

Heninová v marci bola medzi 756 ľuďmi čakajúcimi na námestí v Bruseli v symbolickom rade pred prenosnou toaletou. Vytvorenie nového rekordu do Guinnessovej knihy bolo benefičnou akciou pri príležitosti Svetového týždňa vody (22. - 28. marca) a na podporu dlhodobej kampane Voda, sanita a hygiena (WaSH) UNICEF-u.

Počas parížskeho Roland Garros Heninová v máji vyhlásila: "Zaradenie sa do bežného života je zložité. Poviem vám, ak by som mala inú náturu, tiež by mi to zrejme spôsobovalo problémy. Ten prechod je dôležitým krokom a nie všetci ho dokážu vykonať. Mnohí nevedia, čo si počať. Treba zistiť, kto vlastne ste, a vybudovať si existenciu na iných základoch. Akoby ste sa po druhý raz narodili. Za seba môžem skonštatovať, že som veľmi šťastná. Nepotrebujem k tomu nejaké súperenie. Nie som dostatočne v obraze o okolnostiach návratu Clijstersovej. Každému však treba priznať slobodu rozhodnutia. Ak Kim práve toto vnútorne potrebuje, musí to urobiť. Nik iný nemá nárok na postoj."

Držiteľka 41 singlových trofejí Heninová má vlastný tenisový Club N1 (vo francúzskej výslovnosti hračka s jej priezviskom) v belgickom Limelette a Akadémiu 6th Sense (v preklade Šiesty zmysel) prevádzkovanú so svojím dlhoročným argentínskym trénerom Carlosom Rodríguezom v Howey-in-the-Hills 50 km severozápadne od Orlanda na Floride.

Spomenutý Rodríguez dementoval koncom augusta dosiaľ najčerstvejšie úvahy o Heninovej návrate: "O takejto možnosti sme sa nezhovárali. Udivuje ma to. Justine párkrát do týždňa trénuje, aby sa udržala v kondícii. To je však všetko." Rodríguezova manželka pre denník Vers l'Avenir povedala, že sa asi niečo chystá, ale ona o tom nemôže hovoriť. V marci v debate s americkým publicistom Charlesom Brickerom počas turnaja WTA Tour v americkom Miami vylúčil Heninovej prípadný comeback člen jej manažmentu John Tobias slovami: "Absolútne nie!" Justine vo februári skonštatovala: "Som si absolútne istá, že som odišla v pravý čas. Nič som neoľutovala.

Najčítanejšie