Polojasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Dominik Hrbatý sa v nedeľu rozlúči s Davis Cup-om
Zdielať na

Dominik Hrbatý sa v nedeľu rozlúči s Davis Cup-om

Zdroj: TASR

V ceste stoja Macedónci

"V nedeľu sa chcem rozlúčiť s Davis Cup-om i so všetkými slovenskými fanúšikmi, ktorí ma za tie roky vytrvalo povzbudzovali. Mnoho zápasov v tejto tímovej súťaži som dokázal vyhrať práve vďaka nim, preto by som ich chcel srdečne pozvať na moju nedeľňajšiu daviscupovú derniéru a poďakovať sa im za podporu," povedal Hrbatý, ktorý v utorok musel predčasne ukončiť tréning, nakoľko ho "seklo". "Bežal som do boku, trochu ma seklo, podlomili sa mi nohy. Lakár Roman Fano sa však o mňa hneď postaral a poldruhahodinu po tréningu je to už celkom dobré."

Slovenský nehrajúci kapitán Miloslav Mečíř je zatiaľ s prípravou na Macedónsko spokojný. "Tréning zatiaľ prebieha podľa plánu. Dominik sa dnes trochu presilil, no dúfam, že to nebude vážne. Domino, Martin Kližan a Filip Polášek sa pripravujú od nedele, Lukáš Lacko sa pripojil dnes. Je zvyknutý na hard, minulý týždeň dosiahol na challengeri vo Francúzsku dobré výsledky, čo je pozitívny signál. Dúfam, že proti Macedóncom potvrdíme úlohu favorita."

Kližana nominácia na duel s Macedónskom prekvapila. "Nerátal som s tým, myslel som, že bude hrať Mišo Mertiňák. Som rád, že som v tíme, hoci pôvodne som chcel hrať turnaj na antuke. S chalanmi je kopec srandy, atmosféra je výborná. Pod vedením trénera Ladislava Simona sa mi podarilo stabilizovať výkonnosť, polepšil som si aj na rebríčku, takže s touto sezónou som zatiaľ spokojný," povedal víťaz juniorky na Roland Garros z roku 2006. Pre Lacka, ktorý bude proti Macedóncom slovenskou jednotkou, sú súperi veľkou neznámou. "Nemám s nimi žiadne skúsenosti, no počul som, že sú to skôr antukári. Herne sa cítim teraz v pohode. Vyhral som v uplynulých týždňoch dosť zápasov, čo mi určite zvýšilo sebavedomie."

Nehrajúci kapitán Balkáncov Dejan Marinkovič nominoval na zápas so Slovenskom štvoricu Lazar Magdincev, Dimitar Grabulovski, Shendrit Deari a Tomislav Jotovski. Slováci sú proti Macedónsku jasnými favoritmi, v prvom vzájomnom dueli v apríli 2007 na antuke v Skopje triumfovala Mečířova ekipa hladko 5:0. Úvodné piatkové dvojhry sa na tvrdom povrchu Premier začnú o 16.00. Sobotňajšia štvorhra i nedeľňajšie záverečné dvojhry odštartujú o 14.00. Hlavným rozhodcom je Brit Carl Baldwin, v úlohe empajrových rozhodcov sa predstavia Nemec Christophe Damaske a Slovák Martin Babík. Slováci v marci prehrali na antuke v Cagliari s Talianskom 1:4 a musia bojovať o zotrvanie v 1. skupine euroafrickej zóny.