Skoro jasno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
V noci sa písala tenisová história
Zdielať na

V noci sa písala tenisová história

Clarin: "Del Potro zdolal Federera a prepísal históriu"

Clarin: "Juan Martin del Potro prepísal históriu. Tandilský rodák, ktorý má iba 20 rokov, zdolal svetovú jednotku a vyhral svoj prvý grandslamový turnaj v kariére. Argentínčan vyhral nad Rogerom Federerom a triumfoval na US Open, čo sa pred ním podarilo iba Guillermovi Vilasovi a Gabriele Sabatiniovej. Del Potro navyše zahatal Federerovi cestu za šiestym triumfom v New Yorku v rade."

La Nacion: "Tento úspech sa zapíše do dejín, pretože Del Potro mal sen a dokázal ho naplniť. Fotka, na ktorej pobozkal trofej pre víťaza US Open, už obletela svet a navždy ostane v pamäti argentínskeho tenisu. Nezabudnuteľný Del Potro triumfoval vo Flushing Meadows. Vo vynikajúcom finále zdolal svetovú jednotku Rogera Federera, ktorý v New Yorku už zabudol prehrávať."

usopen.org: "Roger Federer absolvoval 20 grandslamových finále pred prehrou s Juanom Martinom del Potrom na US Open 2009, no v piatich neúspešných prípadoch ho v nich dokázal zdolať iba Rafael Nadal."

USA Today: "Juan Martin del Potro ukončil dominanciu Rogera Federera na US Open. Najvyššie nasadeného Švajčiara zdolal v piatich setoch a uspel v prvom grandslamovom finále."

AP: "Roger Federer, držiteľ najväčšieho počtu grandslamových triumfov v histórii a zrejme najlepší tenista všetkých čias, napokon na US Open prehral. Nezdolal ho však Rafael Nadal, Andy Roddick či Andy Murray, ale šiesty nasadený Argentínčan Juan Martin del Potro, ktorý triumfoval vo svojom prvom grandslamovom finále."

Reuters: "Argentínčan Juan Martin del Potro ukončil 40-zápasovú víťaznú šnúru Rogera Federera na US Open a stal sa najnovším členom klubu víťazov grandslamových turnajov."

dpa: "Juan Martin del Potro senzačne zosadil niekoľkonásobného víťaza US Open Rogera Federera. Dvadsaťročný Argentínčan zvíťazil v pondelok v New Yorku v prvom grandslamovom finále a získa 1,6 milióna dolárov. Federer neuspel v 21. grandslamovom finále po šiesty raz a vo Flushing Meadows nenatiahol víťaznú sériu na šesť. V siedmom vzájomnom zápase utrpel Švajčiar prvú prehru."

idnes.cz: "Federer padol. Šampiónom US Open je po päťsetovej bitke Del Potro. Argentína i celý juhoamerický kontinent oslavuje. Po 32 rokoch od triumfu legendárneho Guillerma Vilasa, ktorý finále osobne sledoval, má nového hrdinu."

Basler Zeitung: "Prvýkrát od roku 2003 odchádza Federer z New Yorku so sklonenou hlavou. Pred šiestimi rokmi ho vyradil v osemfinále Argentínčan David Nalbandian. Tentokrát ho vo finále zdolal opäť argentínsky hráč, iba 20-ročný Juan Martin del Potro. Mladík sa svojho súpera nezľakol a od začiatku si išiel po víťazstvo."

blick.ch "Napriek dvojnásobnému vedeniu na sety prehral Roger Federer finále US Open s Juanom Martinom del Potrom. Argentínčan si víťazstvo v päťsetovej dráme zaslúžil, vďaka svojej odvahe a výbornému forhendu."