Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
S.Williamsová si sype popol na hlavu, nechce prísť o peniaze
Zdielať na

S.Williamsová si sype popol na hlavu, nechce prísť o peniaze

Po US Open

"Chcela by som sa ospravedlniť za môj výbuch hnevu v prvom rade rozhodkyni, Kim Clijstersovej, americkej asociácii a fanúšikom. Som hrdá, veriaca a čestná žena a dokážem si priznať chyby," napísala vo vyhlásení. 
Serena Williamsová si za výbuch hnevu vyslúžila pokutu 10.000 USD. Ďalších 500 dolárov musí zaplatiť za zdemolovanú raketu po prvom sete duelu proti neskoršej šampiónke.

Mladšej zo sestier Williamsových však hrozí ešte tvrdší trest. Ak vyšetrovanie preukáže, že z jej strany išlo o vyhrážanie, priestupok klasifikujú ako hrubé nešportové správanie a bývalá svetová jednotka môže prísť o celú prémiu vo výške 350.000 dolárov. Slovná kontroverzia nasledovala po tom, čo v druhom sete za stavu 5:6 a 15:30 ohlásila rozhodkyňa Američanke pri druhom podaní chybu nohou. Keďže už Williamsová predtým dostala napomenutie za raketu, pri súperkinom mečbale ju potrestali odňatím fiftínu a Belgičanka tak postúpila do finále.

"Prisahám, že ti strčím tú loptičku do úst," povedala údajne arbiterke. Niektoré zdroje informovali, že sa jej dokonca vyhrážala zabitím.