Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Serena chcela zabiť čiarovú rozhodkyňu, nedostane prémie a zaplatí 10.000 USD
Zdielať na

Serena chcela zabiť čiarovú rozhodkyňu, nedostane prémie a zaplatí 10.000 USD

Serena Williamsová s pokutou 10.000 USD

Ďalších 5O0 dolárov musí zaplatiť za rozmlátenie rakety po prvom sete duelu proti neskoršej šampiónke. Mladšej zo sestier Williamsových však hrozí ešte tvrdší trest. Ak vyšetrovanie preukáže, že z jej strany išlo o vyhrážanie, priestupok klasifikujú ako hrubé nešportové správanie a bývalá svetová jednotka môže prísť o celú prémiu vo výške 350.000 dolárov.

Zápas medzi Clijstersovou a Serenou Williamsovou mal kontroverzný záver. Za stavu 5:6 a 15:30 v druhom sete ohlásila čiarova rozhodkyňa Američanke pri druhom podaní chybu nohou, na čo nasledovala slovná kontroverzia. Keďže už Serena Williamsová predtým dostala warning za zdemolovanie rakety, pri Clijstersovej mečbale ju potrestali odňatím fiftínu a Belgičanka tak postúpila do finále. Serena Williamsová údajne povedala čiarovej rozhodkyni: "Prisahám, že ti nacpem tú loptičku do úst", niektoré zdroje informovali, že Američanka sa jej dokonca vyhrážala źabitím.

Podľa riaditeľa US Open Jima Curleyho pri vyšetrovaní celého incidentu využijú opakovaný televízny záznam, predmetom skúmania budú i ruchové mikrofony umiestnené na štadióne Arthura Asha. "To, čo spravila Serena, je jednoducho neakceptovateľné. Za žiadnych okolností sa tenista nemôže uchýliť k podobným praktikám. Keď ste na kurte, nemôžete mávať raketou smerom k čiarovému rozhodcovi a vyhrážať sa mu," povedal v rozhovore pre Associated Press Curley.