Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Del Potro zdolal Nadala a čaká na finálového súpera
Zdielať na

Del Potro zdolal Nadala a čaká na finálového súpera

Nadala zdolal trikrát 6:2

Nadal v tomto roku neskompletizuje svoju grandslamovú zbierku, do ktorej mu chýba iba titul z Flushing Meadows, na US Open vyrovnal svoje maximum z vlaňajška.

Del Potro hral v semifinále na centrálnom dvorci Arthura Asha agresívne od základnej čiary, kvalitne servoval i returnoval. Argentínčan ani raz nestratil vlastné podanie, čo bolo kľúčom k víťazstvu nad bývalou svetovou jednotkou. Vo finále sa Del Potro stretne s úspešnejším z druhého semifinále medzi päťnásobným obhajcom titulu Švajčiarom Rogerom Federerom a Srbom Novakom Djokovičom. Nadal, ktorý sa v uplynulých dňoch sťažoval na bolesti brušného svalstva, bol v zápase s Del Potrom pri dlhších výmenách neustále v defenzíve, chýbal mu lepší tajming a robil priveľa nevynútených chýb.

Del Potro sa po postupe do prvého grandslamového finále v kariére cítil ako v siedmom nebi. "Nemôžem tomu uveriť, že som postúpil do finále môjho naojobľúbenejšieho grandslamového turnaja. Už iba krôčik ma delí od splnenia veľkého sna - triumfu na US Open. Fanúšikovia boli dnes opäť skvelí a vytrvalo ma povzbudzovali. Vo finále budem bojovať do posledného fiftínu a nechám na kurte aj dušu. Proti Rafovi som odohral vari najlepší zápas mojej kariéry. Hral som po celý čas maximálne koncentrovane, na kurte by som vydržal aj päť-šesť hodín. Teraz si dám masáž a potom asi pôjdem do postele," povedal Del Potro v prvom pozápasovom interview priamo na kurte.    

muži - dvojhra - semifinále:

Juan Martin del Potro (6-Arg.) - Rafael Nadal (3-Šp.) 6:2, 6:2, 6:2