Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Davisov pohár bez Mertiňáka, v NTC uvidia v akcii jastrabie oko
Zdielať na

Davisov pohár bez Mertiňáka, v NTC uvidia v akcii jastrabie oko

Zdroj: TASR

Slovensko sa stretne s Macedónsko

Nehrajúci kapitán slovenského daviscupového tímu Miloslav Mečíř sa v dueli proti Macedónsku musí zaobísť bez deblového špecialistu Michala Mertiňáka, ktorého trápia slabiny. "Bol by som rád, keby Miško hral, s Filipom Poláškom vytvorili v Davis Cupe veľmi silný deblový pár, no chce si doliečiť zranenie slabín a preto som ho nenominoval," povedal Mečíř. V nominácii opäť chýba najlepší slovenský singlisra Karol Beck, ktorého slovenský kapitán tentokrát ani nepozýval, dôveru však dostal víťaz juniorky na Roland Garros z roku 2006 Martin Kližan. "Martin mal aj vinou zdravotných problémov trochu útlm, mal zdravotné problémy, no od začiatku roka má dobré výsledky. Z 800. miesta sa pousnul do tretej stovky, pod vedením trénera Ladislava Simona dozrel."

Macedónsky nehrajúci kapitán Dejan Marinkovič nominoval na zápas so Slovenskom štvoricu Lazar Magdincev, Dimitar Grabulovski, Shendrit Deari a Tomislav Jotovski. Úvodné piatkové dvojhry sa začnú o 16.00. Sobotňajšia štvorhra i nedeľňajšie záverečné dvojhry odštartujú o 14.00. Hlavným rozhodcom je Brit Carl Baldwin, v úlohe empajrových rozhodcov sa predstavia Nemec Christophe Damaske a Slovák Martin Babík. Slováci v marci prehrali na antuke v Cagliari s Talianskom 1:4 a musia bojovať o zotrvanie v 1. skupine euroafrickej zóny. Proti Macedónsku sú jasnými favoritmi. V prvom vzájomnom dueli v apríli 2007 na antuke v Skopje triumfovala Mečířova ekipa hladko 5:0.

Podľa generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu Igora Mošku by Hrbatého rozlúčka a premiéra Jastrabieho oka mala byť pre slovenských fanúšikov bieleho športu veľkým lákadlom. "Dominik symbolicky odovzdá štafetu mladším hráčom a pevne verím, že sa s Davis Cupom rozlúči víťazstvom. Pokiaľ ide o Jastrabie oko, ako jednej z mála krajín sa nám ho podarilo inštalovať priamo v tenisovom centre. Je to progresívna metóda, ktorá bude v plnej permanencii nielen počas zápasov, softvér je totiž možné využiť aj v tréningovom procese, čo je veľmi užitočné. Nainštalovali sme dve obrazovky, kde sa priamo premieta zobrazenie lopty Jastrabím okom," povedal Moška.