Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Beck neuspel v 1. kole dvojhry, nevyužil vedenie 2:0 na sety
Zdielať na

Beck neuspel v 1. kole dvojhry, nevyužil vedenie 2:0 na sety

Beck si z New Yorku odnáša šek na 19.000 dolárov

Beck si z New Yorku odnáša šek na 19.000 dolárov, do rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie mu pribudne päť bodov. Jeho singlovým maximom na záverečnom podujatí veľkej štvorky zostáva osemfinále z roku 2004, pri svojej doposiaľ poslednej účasti v hlavnej súťaži na US Open o dvanásť mesiacov neskôr vypadol v prvom kole. Gonzalez sa v 2. kole stretne s Američanom Jessem Wittenom, ktorý v úvodnom kole vyradil nasadenú dvadsaťdeviatku Rusa Igora Andrejeva.

Beckovi vyšiel úvod zápasu s Gonzalezom a po rýchlom brejku sa ujal vedenia 2:0. Argentínčanovi sa síce vzápätí podarilo vyrovnať na 2:2, no ďalšie štyri hry sa stali korisťou Becka, ktorý ťažil z kvalitného podania a účinných returnov. Aj druhé dejstvo bolo v jasne réžii zverenca trénera Jána Krošláka, ktorý si po dvoch brejkoch vybudoval náskok 4:0.

V treťom sete však uhral Beck iba jediný gem a aj štvrté dejstvo patrilo Gonzalezovi, ktorý za stavu 3:3 prelomil podanie súpera. V rozhodujúcom sete Argentínčan zavŕšil dokonalý obrat, keď po dvoch brejkoch odskočil súperovi na 5:2 a v deviatom geme premenil v poradí tretí mečbal. Beck tak na US Open nenadviazal na vystúpenie z tohtoročného Wimbledonu, kde ako lucky loser postúpil do 2. kola triumfe nad nasadeným Španielom Felicianom Lopezom.

muži - dvojhra - 1. kolo:

Maximo Gonzalez (Arg.) - Karol BECK (SR) 2:6, 1:6, 6:1, 6:4, 6:3