Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Srichaphan odložil návrat, kariéru však nekončí
Zdielať na

Srichaphan odložil návrat, kariéru však nekončí

Zdroj: tasr

Srichaphan sa pred dvoma rokmi podrobil operácii

"Ešte nekončím. Vrátiť sa ale chcem až vtedy, keď budem skutočne pripravený," uviedol 30-ročný Thajčan, ktorý pre zranenie zápästia nehral na okruhu ATP Tour od marca 2007.

Srichaphan sa pred dvoma rokmi podrobil operácii v Los Angeles a tento rok ho operovali tiež v Bangkoku. Už minulý rok sa mal udiať jeho comeback, ktorý však hráč neskôr odložil na domáci septembrový turnaj Thailand Open. Srichaphan sa nepredstaví ani na ňom a hovorí, že o návrat sa pokúsi až na budúci rok.

"Zápästie je už na tom lepšie, ale stále to nestačí na to, aby som mohol hrať tak, ako som bol zvyknutý. Chcel som sa vrátiť už na Thailand Open, tento rok to však už zrejme nepôjde," pokračoval Srichaphan.

Napriek dlhej absencii mimo kurtov a tridsiatke na krku, Paradorn stále verí v šancu na úspešný návrat. "Vek nie je nič než číslo. V rebríčku mám chránený renking (v najlepšej 80-tke) a môžem ho kedykoľvek využiť," dodal Srichaphan.

Paradorn je prvým rodeným Aziatom, ktorý prenikol do prvej desiatky svetového rebríčka. Počas doterajšej kariéry získal päť titulov, ten posledný v Nottinghame v roku 2004.