Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Wimbledonský finalista Rodick sa lúči s Cincinnati, rovnako aj Mertiňák s Poláškom
Zdielať na

Wimbledonský finalista Rodick sa lúči s Cincinnati, rovnako aj Mertiňák s Poláškom

2.kolo turnaja

Finalista uplynulého grandslamu vo Wimbledone prekvapujúco nestačil na krajana Sama Querreyho a prehral po dvoch tajbrejkoch.

Ani slovenskí tenisti Michal Mertiňák a Filip Polášek neuspeli v 1. kole štvorhry. Mertiňák spoločne s Čechom Františkom Čermákom prehrali so španielskym párom Daid Ferrer, Tommy Robredo 4:6, 7:6 (2) a 7:10 v tzv. supertajbrejku. Polášek s Američanom Traviom Parrottom podľahli francúzskej dvojici Jeremy Chardy, Gilles Simon tiež v troch setoch 6:4, 6:7 (3) a 10:12.

Americký tenista Andy Roddick je sklamaný z prehry v druhom kole na turnaji v Cincinnati s krajanom Samom Querreyom (6:7, 6:7), no pred US Open si verí.

Šampión US Open z roku 2003 sa pred týždňom prebojoval do semifinále turnaja v Montreale a aj v Cincinnati patril medzi favoritov. Piaty hráč svetového rebríčka a finalista Wimbledonu však nevyužil proti Querreyovi v prvom sete niekoľko setbolov a v druhom ani výhodu brejku. "Hral som dobre a cítil som sa pripravený na Open. O to na takýchto turnajoch ide," povedal Roddick. "Som sklamaný, že som v Cincinnati nedosiahol lepší výsledok, pretože sa mi tu páči. Neobávam sa však neúspechu na Open."

Po nečakanom zakopnutí si Roddick pred US Open oddýchne doma v Austine. "Stráviť jedenásť dní na kurte pred začiatkom grandslamového turnaja je príliš veľa. Na niekoľko dní môžem ísť domov," dodal Američan.

Querrey, ktorý je 26. vo svetovom rebríčku a začiatkom augusta v Los Angeles získal druhý turnajový titul v sérii ATP, nastúpi v Cincinnati v treťom kole proti Austrálčanovi Lleytonovi Hewittovi. "Prvý set ma veľmi povzbudil," tešil sa Querrey. "S Andym som prehral tajbrejk pred niekoľkými týždňami vo Washingtone a potom aj druhý set 4:6, takže úspešný tajbrejk bol veľmi dôležitý."

dvojhra - 2. kolo:
Andy Murray (3-V. Brit.) - Nicolas Almagro (Šp.) 7:6 (3), 6:2,
Tomáš Berdych (ČR) - Philipp Petzschner (Nem.) 7:6 (8), 6:7 (7), 6:4,
Nikolaj Davydenko (8-Rus.) - Igor Kunicyn (Rus.) 6:2, 1:6, 6:3,
Jeremy Chardy (Fr.) - John Isner (USA) 6:7 (1), 6:3, 4:1,
Isner vzdal, Rafael Nadal (2-Šp.) - Andreas Seppi (Tal.) 7:6 (4), 7:6 (3),
Lleyton Hewitt (Austr.) - Benjamin Becker (Nem.) 6:3, 6:3,
Sam Querrey (USA) - Andy Roddick (5-USA) 7:6 (11), 7:6 (3)

štvorhra - 1. kolo:
David Ferrer, Tommy Robredo (Šp.) - František Čermák, Michal MERTIŇÁK (ČR/SR) 6:4, 6:7 (2), 10:7,
Jeremy Chardy, Gilles Simon (Fr.) - Travis Parrott, Filip POLÁŠEK (USA/SR) 4:6, 7:6 (3), 12:10