Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
To snáď ani nejde - Cibulková nevyužila 7 mečbalov
Zdielať na

To snáď ani nejde - Cibulková nevyužila 7 mečbalov

Cibulková neuspela v 2. kole turnaja v Toronte

V rozhodujúcom dejstve za stavu 5:4 pri podaní súperky nevyužila Slovenka sedem mečbalov. Cibulková tak na podujatí Rogers Cup nenadviaže na skvelé vystúpenie z minulého roka, keď v Montreale postúpila až do finále. Slovenský ženský tenis prišiel v Toronte aj o posledné želiezko v singli, Daniela Hantuchová i Magdaléna Rybáriková sa s účinkovaním vo dvojhre rozlúčili hneď v 1. kole. Cibulková si z Kanady odnáša prémiu 10.275 dolárov. Na štyroch turnajoch zámorskej šnúry si pripísala na konto zatiaľ iba jediné víťazstvo, keď v utorok zdolala v Toronte Talianku Saru Erraniovú. Pred záverečným grandslamovým podujatím sezóny US Open sa zverenka trénera Vladimíra Pláteníka ešte predstaví v New Havene.    

Slovenská jednotka ťahala v úvodných minútach duelu s Klejbanovovou na kanadskom harde za kratší koniec. Ruska hrala agresívne od základnej čiary, vychádzalo jej prvé podanie i returny a prvý set získala za 29 minút hladko vo svoj prospech. Aj na začiatku druhého dejstve mala navrch Klejbanovová. Po brejku v piatom geme sa Ruska ujala vedenia 3:2, no Cibulková potom kontrovala dvomi čistými hrami za sebou a dostala sa na koňa. Za stavu 5:4 opäť prelomila podanie Klejbanovovej a vynútila si tretí set. V rozhodujúcom dejstve si obe hráčky dlho suverénne vyhrávali svoje podania až za stavu 5:4 pre Cibulkovú. Klejbanovová pri svojom servise najskôr nevyužila šesť gembalov a potom musela čeliť siedmim mečbalom. Ruska však vyrovnala na 5:5, v jedenástom geme prelomila podanie Cibulkovej a pri svojom servise mala k dispozícii mečbal. Slovenka si síce vynútila tajbrejk, no v skrátenej hre sa presadila Klejbanovová. Za stavu 6:4 premenila v poradí druhý mečbal.

Cibulková po prehre s Klejbanovovou netajila veľké sklamanie. "Nespomínam si, že by som niekedy v minulosti prehrala zápas, v ktorom som mala sedem mečbalov. Niečo také sa mi stalo prvýkrát, o to viac ma to mrzí a bolí. V prvom sete som nehrala dobre, nechala som sa zatlačiť. V polovici druhého dejstva som sa však rozohrala, dobre som si držala čiaru a postupne som prevzala iniciatívu. Za stavu 5:4 v treťom sete najprv súperka nevyužila šesť možností vyrovnať na 5:5 a potom som mala sedem mečbalov, ani jeden som však nevyužila. Keby som to vrátila naspäť, možno by som niektoré výmeny zahrala ináč, no teraz je už o tom zbytočné špekulovať. V niektorých momentoch Alisa skvele zaservovala alebo zahrala výborný volej, mala som byť asi trpezlivejšia. Najviac ma štve, že celý čas sme s trénerom skúšali returny, no v zápase mi vôbec nešli podľa predstáv. Musela som potom vždy čakať, kým rozohráme výmenu. Klejbanovová má ničím neprekvapila, už z juniorských čias som vedela, že jej veľkou zbraňou je podanie," povedala pre TASR Cibulková, ktorá celkovo hodnotí Toronto pozitívnejšie ako predchádzajúce turnaje v zámorí. "Konečne sa mi podarilo vyhrať zápas, čo ma potešilo a mala som veľkú šancu postúpiť do osemfinále. Chýbala mi jedna loptička, som z toho smutná, že to nevyšlo. V piatok odlietame na turnaj do New Havenu, ktorý bude generálkou na US Open."

dvojhra - 2. kolo:
Alisa Klejbanovová (Rus.) - Dominika CIBULKOVÁ (16-SR) 6:1, 4:6, 7:6 (4)

Federer ide v Cincinnaty do osemfinále

2. kolo dvojhry na tenisovom turnaji ATP World Tour Masters 1000 Western & Southern Financial Group v americkom Cincinnati (dotácia 3 milióny USD, tvrdý povrch DecoTurf vonku):

Roger Federer (1-Švajč.) - José Acasuso (Arg.) 6:3, 7:5
Andy Murray (3-V. Brit.) - Nicolas Almagro (Šp.) 7:6 (3), 6:2
Novak Djokovič (4-Srb.) - Ivan Ljubičič (Chorv.) 7:6 (5), 6:4
Chris Guccione (Austr.) - Jo-Wilfried Tsonga (7-Fr.) 7:6 (12), 6:2
Radek Štěpánek (16-ČR) - Marat Safin (Rus.) 4:6, 6:3, 6:1
Paul-Henri Mathieu (Fr.) - Ivo Karlovič (Chorv.) 7:6 (9), 6:4
Guillermo García-López (Šp.) - Michail Južnyj (Rus.) 7:5, 6:3
Julien Benneteau (Fr.) - Jürgen Melzer (Rak.) 6:2, 3:6, 6:2
Tomáš Berdych (ČR) - Philipp Petzschner (Nem.) 7:6 (8), 6:7 (7), 6:4