Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Hantuchová neuspela vo štvrťfinále v Cincinnati, Pennettová v Top ten
Zdielať na

Hantuchová neuspela vo štvrťfinále v Cincinnati, Pennettová v Top ten

Pennettová (14-Tal.) - HANTUCHOVÁ 6:3, 6:3

Hantuchová napriek prehre dosiahla v Ohiu najcennejší výsledok v tejto sezóne, keď vyhrala tri trojsetové zápasy v rade a v osemfinále prvýkrát v kariére zdolala svetovú sedmičku Rusku Veru Zvonarevovú. Zo Cincinnati si odnáša prémiu 40.000 dolárov, do rebríčka WTA jej pribudne 200 bodov.

Pennettová sa vďaka postupu do semifinále v pondelok stane vôbec prvou Taliankou v elitnej svetovej desiatke. Medzi mužmi sa podobný kúsok podaril iba legendám z konca 70-rokov - Adrianovi Panattovi a Corradovi Barrazzutimu - terajšiemu kapitánovi talianskeho daviscupového i fedcupového tímu. Pennettová sa v semifinále stretne so svetovou a nasadenou jednotkou Ruskou Dinarou Safinovou, ktorá vo štvrťfinále ukončila spanilú jazdu Belgičanky Kim Clijstersovej. Talianka vyhrala v piatok už jubilejný desiaty zápas v sérii, minulý týždeň rodáčka z Brindisi nenašla premožiteľku na turnaji v Lon Angeles.

Hantuchovej nevyšiel úvod zápasu s Pennettovou, keď po dvoch dvojchybách hneď v úvodnom geme stratila vlastné podanie a Talianka sa po potvrdení brejku ujala vedenia 2:0. Pennettová hrala trpezlivo od základnej čiary, robila minimum nevynútených chýb a suverénne si vyhrávala svoje podania. Za stavu 4:3 si Hantuchová v prestávke zavolala svojho brazílskeho trénera Larriho Passossa, ktorý jej pomohol cennými radami a v ôsmom geme mala k dispozícii prvý brejkbal. Pennettová však zahrala skvelé obhodenie, následne získala ďalšie dva fiftíny a zvýšila na 5:3. V deviatej hre talianska jednotka po druhý raz v zápas prelomila Hantuchovej servis a úvodný set sa stal jej korisťou.

Na začiatku druhého dejstva Hantuchová pritvrdila na podaní i na returne a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 2:0, pričom mala štyri možnosti odskočiť súperke na rozdiel troch gemov. Pennettová však "ustála" ťažkú situáciu a potvrdila, že z jej strany išlo iba o chvíľkovú dekoncentráciu. Šnúrou troch hier otočila na 3:2 a dostala sa opäť na koňa. Hantuchová, ktorá mala v nohách takmer trojhodinový maratón so Zvonarevovou, sa už nepohybovala tak svižne ako na začiatku druhého setu, čo bolo vodou na Pennettovej mlyn. Talianka si po ďalšom brejku vybudovala náskok 5:3 a zápas dotiahla do úspešného konca, hoci v deviatom geme premenila pri vlastnom servise až v poradí siedmy mečbal. Pennettová tak odplatila Hantuchovej prehru z turnaja v nemeckom Filderstadte z roku 2005.

dvojhra - štvrťfinále:
Flavia Pennettová (14-Tal.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:3, 6:3