Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dramatické osemfinále v Cincinnati pre Hantuchovú, konečne skalp Zvonarevovej
Zdielať na

Dramatické osemfinále v Cincinnati pre Hantuchovú, konečne skalp Zvonarevovej

HANTUCHOVÁ (SR) / Vera Zvonarevová (7-Rus.) 7:6 (6), 0:6, 7:6 (5)

V predchádzajúcich štyroch vzájomných dueloch neuhrala Hantuchová proti bronzovej medailistke z vlaňajšej olympiády v Pekingu ani set, no na tvrdom povrchu v Ohiu prelomila negatívnu bilanciu a rovnako ako pred dvomi týždňami v Stanforde postúpila medzi elitnú singlovú osmičku. V dueli o postup do semifinále nastúpi Hantuchová v piatok proti víťazke podujatia v Los Angeles Talianke Flavie Pennettovej, ktorá nečakane vyradila nasadenú trojku Američanku Venus Williamsovú. Hantuchová má s turnajovou štrnástkou zatiaľ aktívnu bilanciu 1:0, v roku 2005 ju zdolala na harde v nemeckom Filderstadte. Zverenka brazílskeho trénera Larriho Passosa má v Cincinnati už teraz istú prémiu 40.000 dolárov, do rebríčka WTA jej pribudne 200 bodov.

Hantuchovej vyšiel začiatok zápasu so Zvonarevovou a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 3:1. Ruska však vyrovnala na 3:3, v deviatom geme opäť prelomila podanie slovenskej dvojky a za stavu 5:4 viedla pri vlastnom podaní 30:0. Potom však spravila dve dvojchyby, následne nevyužila setbal, čo sa jej vympostilo. Hantuchová vyrovnala na 5:5 a vynútila si tajbrejk, v ktorom slávila úspech. Slovenka odvrátila za stavu 5:6 druhý setbal a po zisku troch loptičiek za sebou sa úvodné "maratónske" dejstvo napokon stalo jej korisťou. Druhý set bol však jasnou záležitosťou Zvonarevovej, ktorá zlepšila podanie i returny a Hantuchovej uštedrila "kanára". Na začiatku rozhodujúceho dejstva sa Slovenka ujala vedenia 2:0, no Zvonarevová bleskovo odpovedala rebrejkom a dráma pokračovala. O osude stretnutia napokon rozhodol až tajbrejk, v ktorom sa opäť presadila Hantuchová. Za stavu 6:5 premenila pri podaní súperky v poradí druhý mečbal a dosiahla jedno z najcennejších víťazstiev v tejto sezóne. Hantuchová tak úspešne zvládla aj tretí "trojseťák" v Cincinnati a opäť potvrdila, že po intenzívnej príprave na Floride je kondične výborne pripravená.

dvojhra - osemfinále:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Vera Zvonarevová (7-Rus.) 7:6 (6), 0:6, 7:6 (5)

Flavia Pennettová (14-Tal.) - Venus Williamsová (3-USA) 7:6 (2), 6:4, Carolina Wozniacka (8-Dán.) - Melinda Czinková (Maď.) 3:0 - skreč