Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Hantuchová postúpila v Cincinnati už do osemfinále dvojhry
Zdielať na

Hantuchová postúpila v Cincinnati už do osemfinále dvojhry

Zdroj: TASR

Čaká ju Zvonarevová

V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi Hantuchová vo štvrtok proti siedmej nasadenej Ruske Vere Zvonarevovej, s ktorou má negatívnu bilanciu 0:4, doposiaľ s ňou nezískala ani jediný set. Zverenka brazílskeho trénera Larriho Passosa je v Cincinnati posledným slovenským želiezkom v ohni, Dominika Cibulková i Magdaléna Rybáriková sa po hladkých prehrách rozlúčili s turnajom hneď v 1. kole. Hantuchová má v treťom najväčšom meste štátu Ohio už teraz istú prémiu 20.000 dolárov, do rebríčka WTA jej pribudne 110 bodov.

Hantuchovej vyšiel úvod zápasu s Aľonou Bondarenkovou, keď vo štvrtom geme svoju súperku brejkla a vybudovala si náskok 4:1. Za stavu 5:2 mala k dispozícii setbal, no Ukrajinka ho odvrátila a v ďalších minútach vďaka zlepšenému výkonu vyrovnala na 5:5. Záver setu však patril Hantuchovej, ktorá za stavu 6:5 čistou hrou prelomila Bondarenkovej podanie. Druhé dejstvo bolo jasne v réžii Ukrajinky, keď Hantuchová v ňom uhrala iba jeden gem. V rozhodujúcom dejstve sa Slovenka po brejku v treťom geme ujala vedenia 3:1. Bondarenková síce vyrovnala na 3:3, no koncovku zápasu lepšie zvládla Hantuchová. Po brejku v deviatom geme sa ujala vedenia 5:4 a v desiatej hre premenila hneď prvý mečbal. Hantuchová tak upravila vzájomnú bilanciu s Aľonou Bondarenkovou na 2:0. Koncom októbra 2007 ju zdolala na turnaji v rakúskom Linzi, kde sa tešila z tretieho singlového titulu na okruhu WTA.

Hantuchová po postupe medzi elitnú singlovú šestnástku v Cincinnati neskrývala spokojnosť. "Bol to veľmi vyrovnaný zápas a som veľmi rada, že som ho takto zvládla. Podmienky boli opäť veľmi náročné, neskutočné teplo a vlhko. O mojom víťazstve rozhodla lepšia kondička i to, že som bola pri rozhodujúcich výmenách predsa len pokojnejšia. Na prehratý druhý set som sa snažila čo najrýchlejšie zabudnúť a skoncentrovať sa na rozhodujúce dejstvo. Jeho úvod mi vyšiel, po rýchlom brejku som viedla 3:1, no potom začala Aľona do toho páliť, viac riskovala a vyrovnala na 3:3. Za stavu 3:4 som odvrátila brejkbaly, čo bolo veľmi dôležité, potom som už zápas dotiahla do úspešného konca," povedala Hantuchová, ktorá sa proti Zvonarevovej pokúsi prelomiť čiernu sériu s ruskou hráčkou. "Proti Vere sa mi hrá asi vôbec najhoršie. Mám pocit, že na všetko má odpoveď. Budem sa však snažiť podať čo najlepší výkon a uvidíme, ako to dopadne. So Sugi som v stredu musela hrať ešte štvorhru a už som cítila v nohách únavu, no verím, že do začiatku duelu so Zvonarevovou nečerpám nových síl. Turnaj v Cincinnati je pre mňa veľmi dobrou prípravou na US Open. Som rada, že môžem odohrať čo najviac ťažkých zápasov. Úvodné dva trojseťáky som aj vďaka kvalitnej príprave na Floride zvládla, čo je pozitívny signál," dodala Hantuchová.

Hantuchová bola v stredu večer úspešná aj vo štvorhre. Spoločne so svojou tradičnou deblovou partnerkou Japonkou Ai Sugijamovou si v druhom kole ako nasadené dvojky poradili s americkým párom Melanie Oudinová, Shenay Perryová hladko 6:3, 6:2 a postúpili už do štvrťfinále.

dvojhra - 2. kolo:
Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Aľona Bondarenková (Ukr.) 7:5, 1:6, 6:4

štvorhra - 2. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ, Ai Sugijamová (2-SR/Jap.) - Melanie Oudinová, Shenay Perryová (USA) 6:3, 6:2