Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Cibulkovej čierna séria pokračuje, Hantuchová v Cincinnati do 2. kola
Zdielať na

Cibulkovej čierna séria pokračuje, Hantuchová v Cincinnati do 2. kola

Zdroj: TASR

Do rebríčka WTA Cibulkovej pribudne iba jeden bod

Minulý týždeň v Los Angeles, kde mala v úvodnom kole voľný žreb, podľahla Cibulková v 2. kole Poľke Urszule Radwanskej, na tvrdom povrchu v Stanforde skončila hneď na úvod na rakete Austrálčanky Samanthy Stosurovej. Cibulková si zo Cincinnati odnáša prémiu 5400 dolárov, do rebríčka WTA jej pribudne jeden bod.

Cibulkovej nevyšiel úvod zápasu so Šuai Peng, keď v druhom i štvrtom geme stratila vlastné podanie a Číňanka si vybudovala náskok 4:1. Slovenská jednotka sa trápila pri vlastnom servise a po dvojchybe prehrala prvý set hladko 2:6. Druhé dejstvo malo podobný priebeh. Čínska hráčka sa po brejku vo štvrtom geme ujala vedenia 4:1 a v siedmom geme premenila hneď prvý mečbal. Zápas medzi Cibulkovou a Šuai Peng mal špecifický náboj. Slovensko a Čína totiž začiatkom februára 2010 nastúpia proti sebe v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie. Cibulková sa na budúci týždeň predstaví na dvojmiliónovom turnaji Rogers Cup v kanadskom Toronte, kde ju čaká obhajoba finále z vlaňajška, keď sa podujatie uskutočnilo v Montreale.

dvojhra - 1. kolo:

Šuai Peng (Čína) - Dominika CIBULKOVÁ (13-SR) 6:2, 6:1

TASR

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v americkom Cincinnati (dotácia dva milióny dolárov). V úvodnom kole si poradila s Taliankou Sarou Erraniovou za 2:32 h po trojsetovej bitke 3:6, 6:3 a 6:1. Hantuchová tak v Cincinnati zachránila slovenský ženský tenis od pohromy, Dominika Cibulková i Magdaléna Rybáriková sa po hladkých prehrách rozlúčili s účinkovaním v singli hneď v 1. kole. Hantuchová odplatila Erraniovej prehru z januárového turnaja v austrálskom Brisbane a upravila vzájomnú bilanciu na 2:1. Súperkou zverenky brazílskeho trénera Larriho Passosa v 2. kole bude v stredu víťazka duelu medzi nasadenou desiatkou Ruskou Naďou Petrovovou a Ukrajinkou Aľonou Bondarenkovou.

Hantuchovej vôbec nevyšiel úvod zápasu s Erraniovou a po dvoch stratách podania prehrávala už 1:5. Slovenka síce ešte znížila na 3:5, no Talianka v deviatom geme využila v poradí tretí setbal. Od začiatku druhého dejstva na tvrdom povrchu v Cincinnati dominovala Hantuchová. Slovenská dvojka zlepšila podanie i returny a postupne si vybudovala náskok 5:0. Talianka ešte skorigovala na 3:5, v desiatom geme však Hantuchová pri vlastnom servise nezaváhala a vynútila si tretí set. V rozhodujúcom dejstve sa štvrťfinalistka turnaja v Stanforde po dvoch brejkoch ujala vedenia 4:0 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:1 premenila pri podaní súperky hneď prvý mečbal. Hantuchová má v Cincinnati už teraz istú prémiu 10.275 dolárov, do rebríčka WTA jej pribudne 60 bodov.

dvojhra - 1. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Sara Erraniová (Tal.) 3:6, 6:3, 6:1