Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Raketový návrat Clijstersovej
Zdielať na

Raketový návrat Clijstersovej

Kim Clijstersová (Bel.) - Marion Bartoliová (12-Fr.) 6:4, 6:3

Na začiatku sezóny ohlásila Clijstersová návrat na dvorce a v Cincinnati ako držiteľka voľnej karty naznačila, že na okruhu WTA napriek 27-mesačnej prestávke nemieni hrať druhé husle. Proti favorizovanej Bartoliovej mala raketový nástup a kým sa bývalá wimbledonská finalistka stačila na kurte porozhliadať, prehrávala 0:4. "Vyhrať prvý zápas po návrate do súťažného kolotoča je skvelý pocit. Už som sa nevedela dočkať, kedy opäť zažijem turnajovú atmosféru na vlastnej koži. Od februára som tvrdo pracovala na tom, aby som sa v Cincinnati predviedla v dobrom svetle a som rada, že to vyšlo," povedala Clijstersová pre akreditované médiá.

Belgičanka priznala, že úvod zápasu ju prekvapil. "Začala som naozaj ako z partesu. Až som bola sama prekvapená, ako hladko to ide, takmer všetko mi vychádzalo, dobre som sa pohybovala. S pribúdajúcimi minútami som akoby strácala glanc, no dôležité je, že som dotiahla zápas do úspešného konca," dodala víťazka US Open z roku 2005, ktorá za stavu 5:4 v druhom sete dokázala otočiť z 0:40 a vďaka zisku piatich loptičiek za sebou si zabezpečila postup do 2. kola, kde ju čaká Švajčiarka Patty Schnyderová. Bartoliová po prehre s Clijstersovou povedala, že nevedela, čo má od súperky očakávať. "Nevidela som ju v akcii dva roky a nevedela som, s čím vyrukuje, preto bol úvod stretnutia z mojej strany taký zlý. Kým som prečítala jej taktiku, prehrávala som 0:4. Myslím, že na úvod turnaja to bol pre mňa veľmi zlý a ťažký žreb. Kim hrala tak, ako keby bola už v teraz v najlepšej svetovej desiatke, bola skvele fyzicky pripravená a vynikajúco sa na kurte pohybovala," povedala Bartoliová.

Viaceré hráčky za zhodli, že na Clijstersovej vôbec nebolo vidno, že má za sebou materské povinnosti. "Keď vkročila na kurt, pôsobila veľmi sviežo. To skôr ja som si pripadala, ako keby som mala dieťa," povedala Serena Williamsová po tom, ako sledovala Clijstersovú na tréningu. Podľa Rusky Svetlany Kuznecovovej je iba otázkou času, kedy sa Belgičanka vráti do Top ten. "Keď som ju videla v zápase, mala som pocit, že je to tá istá Clijstersová ako pred dvoma rokmi. Napriek dlhej súťažnej prestávke takmer nič nestratila zo svojho umenia a som presvedčená, že čoskoro bude opäť v elitnej desiatke. Pre celý ženský tenis je skvelé, že Kim sa rozhodla vrátiť," nechala sa počuť Kuznecovová.

dvojhra - 1. kolo:
Kim Clijstersová (Bel.) - Marion Bartoliová (12-Fr.) 6:4, 6:3,
Anna Čakvetadzeová (Rus.) - Jelena Vesninová (Rus.) 7:5, 6:3,
Ana Ivanovičová (11-Srb.) - Melanie Oudinová (USA) 2:6, 6:1, 6:1