Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Rybáriková v Cincinnati nestačila na Bondarenkovú
Zdielať na

Rybáriková v Cincinnati nestačila na Bondarenkovú

Zdroj: joj.sk

Bondarenková odohrala životný zápas

Zverenka trénera Mojmíra Mihala prehrala s ukrajinskou kvalifikantkou Katerynou Bondarenkovou za 70 minút hladko v dvoch setoch 2:6 a 2:6. Rybáriková nevyužila šancu vyzvať v 2. kole bývalú svetovú jednotku Američanku Serenu Williamsovú.

Bondarenková odplatila súperke aj s úrokmi prehru z januárového turnaja v tasmánskom Hobarte, kde Rybáriková postúpila až do semifinále. Slovenská trojka si zo Cincinnati odnáša šek na 5400 dolárov, do rebríčka WTA jej pribudne jeden bod. Bondarenková od úvodných minút na harde v štáte Ohio dominovala, keď ťažila z kvalitného podania a účinných returnov.

V úvodnom dejstve si po brejku vo štvrtom geme vybudovala Ukrajinka rozhodujúci náskok 4:1. V druhom dejstve sa po Bondarenková po dvoch brejkoch ujala vedenia 5:0. Rybárikovej zažehnala hrozbu "kanára", v šiestom geme odvrátila mečbal a znížila na 2:5, no Bondarenková už zápas z rúk nepustila. V ôsmej hre využila pri podaní Rybárikovej v poradí tretí mečbal.

Slovenská reprezentantka po hladkej prehre netajila sklamanie, priznala však, že Bondarenková bola na kurte lepšou hráčkou. "Výsledok celkom nezodpovedá priebehu zápasu, no súperka hrala veľmi dobre a vyhrala zaslúžene. Robila minimum chýb, hrala presne k čiaram. Bol to jej životný zápas, hrala agresívne a všetko mi zabíjala. Nebol to z mojej strany najhorší výkon, no nebol ani nijako oslnivý. Na kurte som sa necítila tak dobre ako v Hobarte, kde bol predsa len rýchlejší povrch a tam som si viac pomáhala servisom. Súperka veľmi dobre returnovala moje podanie a mala na údery ďaleko viac času," povedala pre TASR Rybáriková, ktorá sa na budúci týždeň predstaví na ďaľšom dvojmiliónovom podujatí Rogers Cup v Toronte, potom ju čaká turnaj v New Havene a záverečný grandslam sezóny US Open.  

dvojhra - 1. kolo:
Kateryna Bondarenková (Ukr.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:2, 6:2