Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Na turnaji v Montreale Federer i Nadal
Zdielať na

Na turnaji v Montreale Federer i Nadal

Zdroj: TASR

Návrat hviezdy

Víťaz Wimbledonu potvrdil, že sa zúčastní turnaja, na ktorom sa po dvojmesačnej absencii spôsobenej zranením predstaví i Nadal. "Cítim sa dobre a som plný energie," vyhlásil Federer. "Vždy je mi to trochu čudné, keď dlhšie nehrám, tentokrát to bolo päť týždňov, takže som šťastný, že sa vraciam."

Federer sa po júlovom triumfe vo Wimbledone, ktorý bol jeho rekordným pätnástym v kariére, stal otcom dvojičiek Charlene Riva a Myla Rose.

Riaditeľ turnaja Eugene Lapierre potvrdil, že v piatok ráno mu švajčiarsky tenista telefonoval. "Keď som videl, že mi volá číslo zo Švajčiarska, prestalo mi biť srdce," povedal Lapierre. "Sme nadšení a z najlepšej dvadsiatky na svete nám účasť potvrdilo už 19 hráčov. Fanúšikovia si budú môcť vychutnať fantastický turnaj pri príležitosti 30-ročného jubilea turnaja v Montreale.

Nadal mal problémy s kolenami a naposledy sa na kurte predstavil 31. mája, keď ho vo štvrtom kole Roland Garros vyradil Švéd Robin Söderling. Počas zápasovej absencie Nadal neobhájil triumfy v Roland Garros ani vo Wimbledone a post svetovej jednotky prevzal Federer.