Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dokičová obvinila otca z fyzického násilia
Zdielať na

Dokičová obvinila otca z fyzického násilia

Zdroj: TASR

Damir Dokič je známy pre svoj temperament

"Bola som na tom horšie ako ktokoľvek iný. To môžem s istotou povedať," uviedla 26-ročná tenistka. "Keď prechádzate niečím takým, tenisový zápas je pre vás tá najľahšia vec. Keď dnes zvíťazím, som veľmi spokojná," prezradila ďalej Dokičová v rozhovore pre magazín Sport&Style. Magazín sa podľa vlastného tvrdenia snažil Damira Dokiča v súvislosti s tvrdením jeho dcéry kontaktovať, Srb žijúci v Belehrade však telefón zložil.

Dokičová v januari obnovila svoju tenisovú kariéru, keď s voľnou kartou štartovala na grandslamovom turnaji Australian Open a dostala sa až do štvrťfinále. Rodáčka z bývalej Juhoslávie prišla do Austrálie s rodičmi ako emigrantka a na OH 2000 v Sydney reprezentovala svoju novu domovinu. O rok nato sa však vrátila do Srbska, v roku 2006 sa však rozhodla vrátiť do Austrálie a hrať tenis opäť vo farbách krajiny pod Južným krížom. Kým však v roku 2002 bola svetovou štvorkou, o štyri roky klesla na 617. priečku. V súčasnosti sa opäť šplhá nahor, v rebríčku WTA jej patrí 31. miesto. "Bolo obdobie, keď ma nič neurobilo šťastnou. Chcela som mať život niekoho iného," prezradila tenistka. Za svoje "znovuzrodenie" ďakuje podľa vlastných slov chorvátskemu priateľovi Tinovi Bikičovi, spomienky na minulosť však zostávajú. "Čokoľvek sa stalo, dobré či zlé, zostáva to. Robí vás to tým, čím ste," skonštatovala Dokičová.

Damir Dokič sa stal medzi novinármi a tenisovou verejnosťou známy pre svoj temperament. Vyhodili ho z viacerých turnajov, v roku 2000 sa napríklad v Melbourne dostal do konfliktu s televíznym štábom, vo Wimbledone rozbil jednému z novinárov mobilný telefón, na US Open ho zas vyhodili, pretože sa pri stánku s občerstvením hádal o cenu ryby.