Jasno
26°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Tenisové šikovnice vystriedali diskotéky za prípravu v NTC
Zdielať na

Tenisové šikovnice vystriedali diskotéky za prípravu v NTC

Slovenky odštartovali prípravu na Belgicko s Cibulkovou i Hantuchovou

A na tvrdom povrchu Premier pobehovali aj dve najlepšie slovenské hráčky - osemfinalistka dvojhry na Australian Open Dominika Cibulková a finalistka štvorhry z Melbourne Daniela Hantuchová.

Nový nehrajúci kapitán slovenskej fedcupovej reprezentácie Matej Lipták počíta v dueli s Belgickom ešte s Magdalénou Rybárikovou a Lenkou Wienerovou, do prípravy sa zapojila aj talentovaná Klaudia Boczová. Belgičanky pricestovali do Bratislavy s kvartetom Yanina Wickmayerová, Kirsten Flipkensová, Tamaryn Hendlerová a Sofie Oyenová.

Slovensko s Belgickom sa zatiaľ v Pohári federácie stretli dvakrát. V roku 1998 na antukových dvorcoch bratislavského Slovanu Kerametal zvíťazili Slovenky 4:1. V roku 2003 vo štvrťfinále svetovej skupiny v Charleroi triumfovali Belgičanky vo svojom strede s Justine Heninovou a Kim Clijstersovou 5:0.

Sobotňajšie i nedeľňajšie dvojhry sa v Sibamac aréne začnú o 13.00, stretnutie vyvrcholí záverečnou štvorhrou. Slovenky sa vlani udržali v druhej svetovej osmičke, keď v baráži v NTC deklasovali Uzbekistan 5:0. Aj Belgičanky si zachovali príslušnosť v II. svetovej skupine po hladkom víťazstve 5:0 nad Kolumbiou.

Najčítanejšie