Jasno
26°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Na kurte prilbu Cibulková nepotrebuje
Zdielať na

Na kurte prilbu Cibulková nepotrebuje

Zdroj: SITA

Dominika Cibulková (SR) - Yvonne Meusburgerová (Rak.) 6:4, 6:2 za 93 minút

Devätnásťročná Slovenka zdolala v 1. kole v utorkovom súboji dvoch nenasadených hráčok rakúsku držiteľku voľnej karty Yvonne Meusburgerovú za 93 minút 6:4, 6:2. Súperkou Cibulkovej, ktorá v prípade dobrého výsledku v Linzi môže preskočiť Danielu Hantuchovú na poste slovenskej jednotky, v 2. kole bude víťazka súboja Flavia Pennettová (7-Tal.) - Ágnes Szávayová (Maď.). Zverenka trénera Vladimíra Pláteníka dosiahla triumfom nad Meusburgerovou jubilejný štyridsiaty víťazný zápas aktuálnej sezóny v súčte súbojov na hlavnom okruhu WTA, grandslamových turnajoch a olympijských hrách (bilancia 40:26).

Cibulková (20. v rebríčku WTA Tour) prvá prehrala v úvode I. setu svoje podanie (1:2*), ale keď v ôsmom geme prelomením servisu Meusburgerovej (až 91. vo svetovom renkingu) zvýšila na 5:3, bola blízko zisku setu. Potom však opäť stratila svoje podanie a za stavu 5:4 potrebovala päť setbalov, aby set dotiahla do víťazného konca. Aj na začiatku druhého dejstva si súperky navzájom zobrali podanie. Rozhodujúci brejk sa udial v šiestom geme. Slovenka zvýšila na 4:2 a od tejto chvíle už nepovolila skúsenejšej, ale výkonnostne slabšej súperke ani gem.

"Po minulotýždňovej pauze a problémoch s rukou som nevedela, čo môžem očakávať. Veď trénovať som začala až v sobotu. Prvý set bol ešte vyrovnaný. V závere to bolo o zhodách a výhodách, ale postupne som si začala viac veriť a v druhom sete som už hrala svoju hru. Tlačila som súperku a tá mi vlastne ani nemala veľmi čím ublížiť. Mám rešpekt pred každou hráčkou, ale teraz bolo na kurte cítiť, že Zvonarevová, s ktorou som naposledy prehrala v Moskve, to nie je. Bol to taký dobrý zápas na rozbeh,“ komentovala pre agentúru SITA D. Cibulková, ktorá by na zápas 2. kola mala nastúpiť vo štvrtok.

Na hlavnej stránke WTA Tour sa Cibulková v utorok objavila na zaujímavej fotografii v spoločnosti Poľky Agnieszky Radwanskej s pracovnými prilbami na hlavách. "Boli sme asi štyri hráčky v takej fabrike na výrobu železa. Išlo o akciu hlavného sponzora a bolo to celkom fajn," uviedla slovenská tenistka.

Dvojhra - 1. kolo:

Dominika Cibulková (SR) - Yvonne Meusburgerová (Rak.) 6:4, 6:2 za 93 minút

Najčítanejšie