Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Cibulková sa v Dubaji nerevanšovala Makarovovej za Melbourne
Zdielať na

Cibulková sa v Dubaji nerevanšovala Makarovovej za Melbourne

DUBAJ / Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako tretia prehrala za 130 minút 2:6, 6:4, 2:6 s Ruskou Jekaterinou Makarovovou v stretnutí utorňajšieho 2. kola dvojhry na turnaji WTA Premier 5 Dubai Duty Free Tennis Championships v Dubaji v SAE (dotácia 2 666 000 USD, tvrdý povrch Decoturf II).

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka sa nerevanšovala o rok staršej ľavorukej univerzálke za nezdar 2:6, 7:6 (3), 3:6 z 3. kola januárových melbournských grandslamových Australian Open. V bilancii zo vzájomných súbojov s 37. ženou hodnotenia vedie už iba 3:2. Makarovová bude v osemfinálovom 3. kole čeliť úspešnej z duelu Lauren Davisová (USA) - Kristýna Plíšková (ČR).

Cibulková odolala brejkbalu v úvodnej hre, ale prišla o servis za stavu 1:1. Vo štvrtom geme sama nezužitkovala jednu možnosť na príjme a neudržala si podanie v siedmej hre. Výborne jej však vyšiel vstup do druhej časti. Viedla 3:0 a k tomu mala dva brejkbaly v rade. Nedala, ale neskôr sa posunula na 4:1. Makarovová vyrovnala na 4:4, zaváhala však na servise v desiatej hre. Slovenka vďaka sérii štyroch získaných gemov viedla nádejne 2:0 v rozhodujúcom dejstve, ale odvtedy sa presadzovala už iba Ruska.

Semifinalistka z minulotýždňovej katarskej Dauhy Cibulková mala v 1. kole v Dubaji voľný žreb. V tomto dejisku hrala siedmy raz a premiérovo po štyroch rokoch. Debutovala už v sezóne 2007. V roku 2009 bola v osemfinálovom 3. kole, čo zatiaľ znamená jej miestne maximum. Ťahá sériu piatich miestnych prehier.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková figuruje na svojej rekordnej piatej pozícii v singlovom renkingu WTA, tento týždeň je v dosahu Poľky Agnieszky Radwanskej a Španielky Garbine Muguruzovej-Blancovej.

Dvojhra - 2. kolo:
Jekaterina Makarovová (Rus.) - Dominika Cibulková (SR-3) 6:2, 4:6, 6:2 za 130 minút

Súvisiace články