Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Brisbane Cibulkovej stop vo štvrťfinále od nenasadenej Cornetovej
Zdielať na

V Brisbane Cibulkovej stop vo štvrťfinále od nenasadenej Cornetovej

BRISBANE / Slovenská tenistka Dominika Cibulková nepostúpila do semifinále dvojhry na turnaji WTA Premier na tvrdom povrchu v austrálskom Brisbane.

Nasadená dvojka Cibulková vo štvrťfinále nestačila na Francúzku Alizé Cornetovú a za 123 minút jej podľahla 3:6, 5:7. Víťazka premenila 5 z 9 brejkových príležitostí, súperke odvrátila 8 z 11. Práve nízka úspešnosť premieňania brejkbalov (27%) pripravila slovenskú hráčku o víťazstvo. Cibulková sa v druhom sete dotiahla z 1:4 na 5:5, ale koncovka setu jej ušla a s ňou aj celý zápas. Cornetová pri svojom podaní premenila prvý mečbal.

Cornetovej patrí v rebríčku WTA 41. priečka a do štvrťfinále v Brisbane postúpila ako jediná nenasadená hráčka. Pre Cibulkovú bol turnaj v Brisbane International prvým od jej skvelého októbrového triumfu na šampionáte WTA Finals v Singapure, po ktorom sa vyšvihla na 5. pozíciu vo svetovom počítačovom poradí. V prechádzajúcom kole v Brisbane si 27-ročná Slovenka v troch setoch poradila s Číňankou Šuai Čang 2:6, 6:4, 6:4. V prvom kole mala Cibulková voľný žreb. 

"Aký to štart do nového roka! Je to len prvý týždeň a moja hra, myslím si, nie je zlá. Zdolať Dominiku si vyžaduje výnimočný výkon. Každý vie, aká je to bojovníčka a ako tvrdo udiera do loptičky. Som veľmi, veľmi šťastná," cituje Cornetovú portál WTA.

Dvojhra - štvrťfinále:
Alizé Cornetová (Fr.) - Dominika Cibulková (SR-2) 6:3, 7:5

Súvisiace články