Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Svätá Dominika rozšírila tenisovú mapu o Slovensko
Zdielať na

Svätá Dominika rozšírila tenisovú mapu o Slovensko

SINGAPUR / Ohlasy svetových internetových médií na víťazstvo Dominiky Cibulkovej vo finále dvojhry na majstrovskom turnaji WTA Finals v Singapure:

Tennis.com: "Svätá Dominika! Cibulková zakončila svoju nepravdepodobnú jazdu finálovým triumfom. Je víťazkou WTA Finals!" 

idnes.cz (ČR): "Slovenka Cibulková prevýšila Kerberovú a oslabuje triumf v turnaji majsteriek. Dvadsaťsedemročná Cibulková sa vďaka najväčšiemu triumfu v kariére prvýkrát dostane na piate miesto v rebríčku, z ktorého odsunula Karolínu Plíškovú." 

BBC (Angl.): "Dominika Cibulková dosiahla najväčšie víťazstvo svojej kariéry, keď zdolala svetovú jednotku Angelique Kerberovú v súboji o titul na WTA Finals v Singapure. A to na záverečnom turnaji sezóny debutovala." 

Bild (Nem.): Ach, Angie! Sen o majsterke sveta sa rozplynul." 

Frankfurter Allgemeine Zeitung (Nem.): "Kerberová nezískala titul na záverečnom turnaji sezóny. Mala veľkú šancu na perfektné zakončenie svojej najlepšej sezóny, v ktorej sa stala svetovou jednotku. Dominika Cibulková však bola proti. Korunovácia prvej Nemky vo finále turnaja majsteriek od roku 1996 a čias Steffi Grafovej sa odkladá minimálne o rok." 

Marca (Šp.): "Cibulková rozšírila tenisovú mapu o Slovensko. Svetovú jednotku Kerberovú vyučila vo dvoch setoch." 

L´Equipe (Fr.): "Finále v réžii Cibulkovej! Svetovej jednotke nedala šancu a zvíťazila vo dvoch setoch. Ako 27-ročná dosiahla najväčší úspech svojej kariéry, v pondelok bude po prvý raz svetovou päťkou."

Súvisiace články

Najčítanejšie