Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Sen sa stal skutočnosťou. Verme, že nepovedala posledné slovo
Zdielať na

Sen sa stal skutočnosťou. Verme, že nepovedala posledné slovo

SINGAPUR / Sen sa stal skutočnosťou. Dominika Cibulková je vo finále. Naopak Svetlana Kuzecovová nahnevaná zmizla z kurtu.

V druhom najvýznamnejšom finále vo svojej kariére po melbournských grandslamových Australian Open 2014 si Cibulková v nedeľu o 12.30 h SEČ zmeria sily s nemeckou líderkou renkingu Angelique Kerberovej, ktorá v semifinále premohla poľskú obhajkyňu trofeje Agnieszku Radwanskú za 76 minút jasne 6:2, 6:1.

"Pred finále si súperku nevyberám. Viem len, že herne mám na obe. Musím do toho ísť naplno a mať viac víťazných úderov ako nevynútených chýb, lebo moja agresívna hra prináša aj tie chyby. Samozrejme, že v prípade Kerberovej by ma sprievodne poháňala aj túžba po odvete za prehru zo skupiny. Do finále idem s podstatne väčšími skúsenosťami ako do môjho prvého veľkého predvlani na Australian Open. Bude to ´masaker´, veľmi sa teším," skonštatovala Cibulková, keď ešte nepoznala meno súperky. Slovenka stojí proti 28-ročnej ľavorukej brémskej rodáčke s poľskými koreňmi 4:5, hoci spočiatku viedla 4:0. Kerberová tento rok triumfovala na Australian Open a US Open a vzhľadom na absenciu Američanky Sereny Williamsovej v Singapure bolo už pred WTA Finals isté, že bude silvestrovať na vrchole svetového rebríčka.

Súvisiace články

Najčítanejšie