Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zakliaty Singapur. Cibulková nezískala s Keysovou ani set
Zdielať na

Zakliaty Singapur. Cibulková nezískala s Keysovou ani set

SINGAPUR / Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako siedma prehrala za 65 minút 1:6, 4:6 s americkou šestkou podujatia Madison Keysovou v záverečnom druhom utorňajšom stretnutí v základnej Červenej skupine dvojhry na koncoročnom výberovom šampionáte BNP Paribas WTA Finals presented by SC Global v Singapure (23. - 30. októbra, celková dotácia 7 miliónov USD aj so štvorhrou, tvrdý povrch v hale Singapore Indoor Stadium v komplexe Sports Hub).

Potvrdilo sa, že 27-ročnej Bratislavčanke Cibulkovej to proti 21-ročnej Keysovej nejde. Podľahla jej aj vo štvrtej konfrontácii, pričom ešte nezískala ani set.

Cibulková ešte má nepatrnú nádej na prienik do sobotňajšieho semifinále. Vo štvrtok musí zdolať 2:0 na sety Rumunku Simonu Halepovú a zároveň sa dočkať triumfu nemeckej líderky renkingu Angelique Kerberovej tiež 2:0 na sety nad Keysovou. Ak by nastala rovnosť troch hráčok s dvoma bodmi po spomenutých presných výsledkoch, Cibulková by postúpila do vyraďovacej nadstavby (z druhého miesta za Kerberovou) vďaka pomeru setov 3:4, Halepová aj Keysová by mali 2:4. Ak by Keysová vybojovala set proti Kerberovej a mala s Cibulkovou pomer setov po 3:4, zavážil by v jej prospech triumf vo vzájomnom dueli (po eliminovaní Halepovej so setmi 2:4, pravidlo 4/a/iv/a). Kerberová v utorok prekonala Halepovú nasadenú ako tretiu za 83 minút 6:4, 6:2 a je na prahu postupu.

Červená skupina - výsledky:

Madison Keysová (USA-6) - Dominika Cibulková (SR-7) 6:1, 6:4 za 65 minút
Angelique Kerberová (Nem.-1) - Simona Halepová (Rum.-3) 6:4, 6:2 za 83 minút

Súvisiace články