Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Cibulková nemení trénerov ako PONOŽKY. Vinu nehádže na druhých
Zdielať na

Cibulková nemení trénerov ako PONOŽKY. Vinu nehádže na druhých

TORONTO / Kým niektoré jej tenisové kolegyne menia svojich trénerov pravidelne, Slovenka Dominika Cibulková sa dlhodobo spolieha na spoluprácu s Matejom Liptákom.

Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka sa doteraz intenzívne pripravovala na sériu zámorských turnajov, v utorok ju v Toronte čaká duel proti Američanke Sloane Stephensovej. Aktuálne až 62. hráčka svetového rebríčka WTA sa v Severnej Amerike bude snažiť o lepšie výsledky, než aké dosiahla pred rokom. Vtedy z piatich turnajov štyrikrát vypadla v prvom kole vrátane záverečného grandslamu sezóny US Open, do 2. kola prenikla iba v Montreale.

"Nie som hráčka, ktorá by hádzala vinu na druhých ľudí, preto ani nemením trénerov ako ponožky. Z každej spolupráce sa snažím vyťažiť maximum. Po Baku sme mali s trénerom sedenie, na ktorom sme sa rozprávali o budúcnosti. Z oboch strán bol zjavný záujem pokračovať. On verí, že mi ešte má čo dať a ja cítim, že ma stále môže posunúť dopredu. Vládne medzi nami vzájomná dôvera a rešpekt. Dosiahli sme spolu veľké výsledky a veríme, že sa ešte budeme tešiť z ďalších úspechov. Občas na nás doľahne ponorková choroba. Je to však úplne normálne, veď sme spolu viac ako s najbližšími ľuďmi a každý má svoju osobnosť. Občas sa niekto zle vyspí alebo nemá dobrú náladu. Spája nás však rovnaký cieľ, preto sa z toho vieme vyrozprávať a ideme ďalej, " povedala Dominika Cibulková v rozhovore pre denník Šport.

S Matejom Liptákom spolupracuje nevysoká tenistka od roku 2013, predtým boli jej trénermi Peter Miklušičák, Željko Krajan, Jaroslav Bulant, Vladimír Pláteník či Peter Hrunčák.

Súvisiace články