Skoro jasno
20°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Naše tenistky v Srbsku uspeli. Kľúč k víťazstvu udržala v rukách Čepalová
Zdielať na

Naše tenistky v Srbsku uspeli. Kľúč k víťazstvu udržala v rukách Čepalová

BRATISLAVA / Slovenské tenistky v Pohári federácie v srbskom Niši uspeli, hoci to nebolo ani zďaleka také jednoduché, ako si mnohí ich fanúšikovia mysleli. Po cennom víťazstve 3:2 však zverenkyne trénera Mateja Liptáka postúpili do semifinále, v ktorom budú ich súperkami Rusky.

Kedže Srbkám pre zranenia chýbali bývalé svetové jednotky - Ivanovičová i Jankovičová boli mnohí experti už niekoľko dní pred súbojom v Niši presvedčení o jasnom triumfe nášho FED-cupového tímu. V sobotňajšej druhej dvojhre však ich optimistické prognózy dostali vážnu trhlinu.

Kŕče Cibulkovú totálne paralyzovali

Hoci aj Vesnu Doloncovú  trápilo zranené brušné svalstvo, väčšie starosti mala  Dominika Cibulková. Silné kŕče zasiahli nielen jej pravú nohu , ale aj chrbtové svaltstvo. Napriek snahe lekárov musela naša jednotka už takmer vyhratý zápas skrečovať. "Kŕče  sa z  pravej dolnej končatiny postupne rozšírili na celé telo, na obe dolné končatiny aj chrbtové svalstvo. V nemocnici sme jej na základe výsledkov vyšetrenia krvi naordinovali a podali infúznu liečbu a jej stav sa mierne zlepšil," poznamenal lekár FED-cupového tímu SR Roman Fano.

Čepelová sa šance nezľakla

Zranenú Cibulkovú  musela nahradiť  Jana Čepelová.  A iba 19- ročná slovenská tenistka sa v súboji so srbskou jednotkou Bojanou Jovanovskou vypla k obdivuhodnému, heroickému výkonu. Po trojhodinovej dráme vyhrala rozhodujúci tretí set pomerom 11:9 . "Som rada, že ma kapitán nominoval a že mi dal dôveru. Na konci druhého setu som pociťovala kŕče v lýtku a bála som sa, že to bude niečo podobné, ako mala Dominika," tešila sa zo svojho i tímového úspechu Jana Čepelová.

Uznanie si zaslúži aj Hantuchová

Čepelovej triumf bol v Srbsku, na ceste za víťazstvom, pre slovenský  tím rozhodujúci. Uzanie si však zaslúži aj Daniela Hantuchová, ktorá oba svoje zápasy vyhrala.  "Som veľmi šťastný, že to takto dopadlo, " s úľavou si vydýchol kapitán FED-cupového tímu SR Matej Lipták.

Teraz sa už môžu naše fedcupové reprezentatky tešiť na Rusky, ktoré by mala posilniť aj Mária Šarapovová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články