Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
US Open - Polášek dohrá štvrťfinále štvorhry dnes
Zdielať na

US Open - Polášek dohrá štvrťfinále štvorhry dnes

Zdroj: tasr

Julian Knowle, Filip Polášek (Rak./SR) - Leander Paes, Radek Štěpánek (India/ČR-5) 2:6, 0:1 - prerušené pre dážď, dohrajú v stredu 5. septembra

Slovenský tenista Filip Polášek spoločne s Rakúšanom Julianom Knowlem nedohrali svoj štvrťfinálový zápas štvorhry na grandslamovom US Open v New Yorku proti indicko-českému páru Leander Paes, Radek Štěpánek. Súboj v druhom sete za stavu 6:2, 1:0 pre favorizovaných Paesa so Štěpánkom prerušili pre dážď a dohrajú ho v stredu. Opäť sa bude hrať na dvorci číslo 17, súboj sa začne približne o 19.00 SELČ.


Stredajší program slovenských tenistov na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (27. augusta - 9. septembra, celková minimálna dotácia 25,526 milióna USD, tvrdý povrch DecoTurf II vonku):
Štvorhra mužov - štvrťfinále:
Julian Knowle, Filip Polášek (Rak./SR) - Leander Paes, Radek Štěpánek (India/ČR-5) 2:6, 0:1 - prerušené pre dážď, dohrajú v stredu 5. septembra, druhý zápas na dvorci č. 17 (začiatok približne 19.00 h SELČ)

Štvorhra junioriek - 2. kolo:
Barbara Haasová, Zuzana Maciejewská (Rak./Poľ.) - Belinda Bencicová, Petra Uberalová (Švaj./SR-2), šiesty zápas na kurte číslo 14, začiatok približne 21.00 h miestneho času (3.00 SELČ už vo štvrtok)

Utorňajší program v New Yorku narušil dážď

V areáli USTA Billie Jean King National Tennis Center v lokalite Flushing Meadows stihli z hlavného programu dvojhier odohrať len dva z plánovaných šiestich zápasov, ďalšie štyri rozohrali. Organizátori ešte pred začiatkom nočného programu presunuli všetky nedohrané zápasy na stredu a sledovanú časť dňa pod reflektormi definitívne zrušili.

Z mužského osemfinále dohrali len súboj medzi Španielom Davidom Ferrerom a Francúzom Richardom Gasquetom. Do štvrťfinále postúpil štvrtý nasadený Ferrer po víťazstve 7:5, 7:6 (2), 6:4. Svoje zápasy rozohrali aj Juan Martín Del Potro s Andym Roddickom, Novak Djokovič so Stanislasom Wawrinkom a Janko Tipsarevič s Philippom Kohlschreiberom, duely v prvých setoch pre dážď prerušili.

Medzi ženami stihla do semifinále postúpiť líderka svetového rebríčka Viktoria Azarenková z Bieloruska, ktorá zvíťazila nad obhajkyňou titulu, Austrálčankou Samanthou Stosurovou, za 143 minút tesne 6:1, 4:6, 7:6 (5). Súboj Rusky Marie Šarapovovej s Francúzkou Marion Bartoliovou bude pokračovať v stredu od stavu 0:4.

Výsledky utorňajších stretnutí osemfinálového 4. kola dvojhry mužov

Dvojhra mužov - 4. kolo (osemfinále):
David Ferrer (Šp.-4) - Richard Gasquet (Fr.-13) 7:5, 7:6 (2), 6:4
Juan Martín Del Potro (Arg.-7) - Andy Roddick (USA-20) 6:6 /0:1 v tajbrejku/ - prerušené pre dážď
Janko Tipsarevič (Srb.-8) - Philipp Kohlschreiber (Nem.-19) 5:2 /40:40/ - prerušené pre dážď
Novak Djokovič (Srb.-2) - Stanislas Wawrinka (Ukr.-18) 2:0 - prerušené pre dážď

Dvojice vo štvrťfinále dvojhry mužov (zhora podľa "pavúka"):
Roger Federer (Švaj.-1) - Tomáš Berdych (ČR-6)
Andy Murray (V. Brit.-3) - Marin Čilič (Chor.-12)
Janko Tipsarevič (Srb.-8)/Philipp Kohlschreiber (Nem.-19) - David Ferrer (Šp.-4)
Juan Martín Del Potro (Arg.-7)/Andy Roddick (USA-20) - Novak Djokovič (Srb.-2)/Stanislas Wawrinka (Ukr.-18)

Súvisiace články