Oblačno
17°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Červenák vyprevadil z kurtu Tommyho Haasa
Zdielať na

Červenák vyprevadil z kurtu Tommyho Haasa

Kým postup tenistky Dominiky Cibulkovej cez Japonku Semovú do štvrťfinále na turnaji v Stanforde sa čakal, v Štutgarte sa postaral o veľké prekvapenie Pavol Červenák. Na jeho rakete zostal nemecký veterán Tommy Haas.

Vystavil mu stopku

Znamená to, že 34-ročný Nemec nenapodobní svoj úspech spred necelého mesiaca, keď pred domácimi divákmi na turnaji v meste Halle zdolal vo finále vysokofavorizovaného Rogera Federera.

Pritom na ňom štartoval iba vďaka divokej karte. Tráva však očividne sedí Haasovi viac než antuka, na ktorej sa hrá turnaj v Štuttgarte. Ôsmy nasadený Nemec na ňom v druhom kole narazil na Slováka Pavla Červenáka a ten mu vystavil stopku. Za deväťdesiat minút ho zdolal v dvoch setoch 6:4 a 6:4. Napriek tomu, že Haasa podporovalo v hľadisku päť tisíc divákov. Bol to ich prvý vzájomný duel. 25-ročný Bratislavčan, ktorý už rok aj pol žije a trénuje v Kolíne nad Rýnom, postúpil do štvrťfinále rovnako ako pred rokom v Štutgarte z pozície kvalifikanta.

Monaca pozná z telky

Prienik medzi osmičku najlepších mu zabezpečí 45 bodov do rebríčka ATP plus ďalších dvanásť získa za kvalifikáciu. Na konto mu dosiaľ pribudlo 10 515 eur. Vo štvrťfinále sa Pavol Červenák stretne s turnajovou dvojkou - Argentínčanom Juanom Monacom. Ako sám povedal, pozná ho jedine z telky a opäť môže len prekvapiť.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články