Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pohár Federácie: Slovenky v stredu spoznajú súpera
Zdielať na

Pohár Federácie: Slovenky v stredu spoznajú súpera

Zdroj: sita, Fed Cupový tím Slovenska

Slovenské tenisové reprezentantky v stredu o 12.00 h na žrebe v Paríži v objekte Múzea Francúzskej tenisovej federácie (FFT) v areáli Roland Garros počas rovnomenného druhého grandslamového turnaja sezóny spoznajú svojho súpera na štvrťfinálové 1. kolo svetovej skupiny Pohára federácie 2013 reprezentačných družstiev žien.

Hrať sa bude 9. - 10. februára a možný okruh protivníkov tvoria na základe renkingu krajín podľa Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) semifinalisti ročníka 2012 - Česko, Taliansko, Rusko a Srbsko. Takisto ako tím SR nebudú nasadené USA, Japonsko a Austrália. Slovenky pravdepodobne nezačnú doma. Šanca je matematicky len 12,5 %. O výhode domáceho prostredia by v prípade súboja s Talianskom rozhodol dodatočný žreb (jediný doterajší vzájomný duel Sloveniek so "squadrou" sa konal pri inom formáte na neutrálnej pôde) a družstvo pod vedením kapitána Mateja Liptáka by určite hralo v Česku, Rusku či Srbsku na základe pravidla o reciprocite.

Slovenky si znova zahrajú v elitnej osmičke zásluhou víťazstva 3:2 v aprílovom "barážovom" zápase na antuke v Marbelle proti Španielkam. Vo svetovej skupine naposledy boli v roku 2011.

Vo finále ročníka 2012 sa 3. - 4. novembra v Prahe stretnú obhajkyne trofeje Češky so Srbkami. Práve tieto dve krajiny budú automaticky najvyššie nasadené. Slovenky získali Fed Cup v sezóne 2002.

Účastníci svetovej skupiny Pohára federácie 2013 tenisových reprezentačných družstiev žien a ich postavenie v renkingu krajín podľa ITF:

Česko - 1. (Slovenky by hrali u súpera)
Taliansko - 2. (o domácom prostredí by rozhodol dodatočný žreb)
Rusko - 3. (Slovenky by hrali u súpera)
Srbsko - 4. (Slovenky by hrali u súpera)
---------------------------------------------------
USA - 5.
Japonsko - 6.
Austrália - 7.
Slovensko - 8.