Jasno
32°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Folkloristi SĽUK-u videami povzbudzujú našich hokejistov, stali sa slovenským virálom
Zdielať na

Folkloristi SĽUK-u videami povzbudzujú našich hokejistov, stali sa slovenským virálom

OSTRAVA / Folklóristi zo SĽUK-u videami, v ktorých povzbudzujú našich hokejistov na majstrovstvách sveta, obleteli slovenský internet. Ukazujú, že sú správni fanúšikovia. Doteraz vznikli štyri krátke videá a televízia JOJ bola aj pri tvorbe ďalších. Podľa ich počtu usudzujeme, že SĽUK-ári to vidia na finále.

​Nápad na spoluprácu so svetoznámym SĽUKOM sa zrodil v TV JOJ krátko pred svetovým šampionátom v hokeji. Stačil jeden telefonát a dohoda bola na svete. "Fandíme všetkému, čo podporuje Slovensko v zahraničí v dobrom svetle a to hokej každopádne je. Sme radi, že sme po tejto príležitosti skočili," hovorí doc. Mgr. art. Stanislav Marišler, ArtD, umelecký vedúci SĽUKu.

Slovenský ľudový umelecký kolektív pozná takmer každý. No nie každý vie, že okrem tancov, ktoré predvádzajú na javiskách, dokážu vymyslieť aj niečo špeciálne a zatancovať si na hokejovú nôtu. "SĽUK je profesionálne teleso, ten náš naozajstný tanec sa odohráva na javiskách a pódiách divadiel. Toto je - nazvem to - taký druhý život," dopĺňa.

​Slovenským hokejistom prajú, aby na ľade súpera zvŕtali aspoň tak ako oni svoji partnerky. Od sledovania bojov slovenskej reprezentácie ich vraj neodtrhnú ani tréningové povinnosti. Jednoducho SĽUK je srdcom pravý hokejový fanúšik.

Súvisiace články