Skoro jasno
18°
Bratislava
Cyril, Metod
5.7.2024
Proti Francúzom aj s Daňom, na tribúne Fašo-Rudáš a Čacho
Zdielať na

Proti Francúzom aj s Daňom, na tribúne Fašo-Rudáš a Čacho

OSTRAVA / Po voľne vo štvrtok mali v piatok už slovenskí hokejisti riadny tréning. Chýbal na ňom ale Mário Grman. Podľa vyjadrenia lekára výpravy Pavla Lauka, trápili ho črevné problémy a zajtra by už mal slovenský obranca nastúpiť.

Slovákov čaká súboj s Francúzskom (20.20 hodine na TVJOJ). Do ich zostavy sa vracia útočník Marko Daňo, ktorý odohral len úvodný zápas proti Nemecku a v ďalších ho vystriedal Martin Faško-Rudáš. Podľa asistenta reprezentačného trénera Jána Pardavého sa Daňo pripravoval na to, že môže kedykoľvek naskočiť. "Veríme, že svojím pohybom a agresivitou pomôže tímu." Na tribúne v zajtrajšom zápase okrem Faška-Rudáša bude aj Viliam Čacho.

Slovenskí hokejisti využili voľno počas štvrtka na rôzne aktivity. Večer si dali spoločnú večeru, No podľa informácií z nášho tábora sú už mysľou pri sobotňajšom dueli proti Francúzom. Chceli by si v ňom predĺžiť víťaznú šnúru po tom, čo uspeli v dueli s Kazachstanom, USA (po predĺžení) a Poľskom. Podľa Jána Pardavého si uvedomujú, že sobotňajší i ďalšie dva duely (proti Lotyšsku a Švédsku) sú veľmi dôležité. A takto ich aktuálnu pozíciu okomentoval v podcaste JOJ24 bývalý úspešný slovenský obranca Ľubomír Višňovský.

Súvisiace články