Jasno
17°
Bratislava
Berta
2.7.2024
Zákrok turnaja! Brankár pritom dostal poľský pas tesne pred MS
Zdielať na

Zákrok turnaja! Brankár pritom dostal poľský pas tesne pred MS

OSTRAVA / Svojím zákrokom v druhej tretine šokoval protihráčov, spoluhráčov i tribúny. Tomáš Fučík v poľskej bránke vytiahol podľa expertov zákrok hodný označenia najkrajší. Aktuálne ho rozoberajú nielen poľské portály či stránka IIHF, ale aj ďalšie hokejové internetové médiá. 

30-ročný český gólman, ktorý iba dva dni pred svetovým šampionátom v hokeji dostal poľský pas, v závere druhého dejstva podržal svoj tím. Vychytal Francúza Stephana da Costu a jeho zákrok rozjasal tribúny plné poľských fanúšikov a “nakopol” jeho spoluhráčov. 

​Tomáš Fučík sa dostal v zápase Poľska proti Francúzsku do bránky v 27. minúte. Třebíčsky rodák podržal svoj tím okrem tohto famózneho zákroku aj ďalšími. Jeho spoluhráči dokázali pridať po jeho zákroku turnaja dva góly, no napokon v súboji s Francúzskom neuspeli. Prehrali 2:4.

Poliaci, ktorých vedie slovenský tréner Róbert Kaláber, sú jediným tímom bez víťazstva v ostravskej B skupine majstrovstiev sveta v hokeji.  V ďalšom zápase nastúpia v stredu (15. 5.) proti Slovákom.

Súvisiace články