Jasno
32°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Nemec po výhre nad USA: Ukázali sme, že sme dobrí hráči
Zdielať na

Nemec po výhre nad USA: Ukázali sme, že sme dobrí hráči

OSTRAVA / Slovenskí hokejisti zvíťazili v pondelňajšom stretnutí B-skupiny MS v Ostrave nad USA 5:4 po predĺžení. Pripísali si druhý triumf na šampionáte a v tabuľke majú päť bodov. Mužstvo trénera Craiga Ramsayho viedlo v zápase 4:1, no favorit tromi gólmi v treťom dejstve poslal duel do predĺženia. V ňom zariadil víťazstvo svojho tímu Miloš Kelemen.

"Výborný zápas, ukázali sme charakter. V tretej tretine to nebolo ideálne, dostali sme na 4:4. Dokázali sme to zvrátiť a dva body sú super," zhodnotil Šimon Nemec, obranca SR. Američania mali podľa neho veľký tlak. "Trochu zbytočne sme sa stiahli, ale to robí tím silným. Ukázali sme, že sme dobrí hráči a v predĺžení sme vyhrali," doplnil.

Libor Hudáček po výhre nad USA:

Miloš Kelemen po výhre nad USA:

Už strela Šimona Nemca mala podľa Kelemena gólové parametre. "Ja som to stiahol za hráčov, aby mal viac priestoru. Odrazil sa nám puk, Martin Pospíšil dobre našiel Šimona, ktorý ma videl a strieľal to na teč, mne sa to podarilo tečovať. Ja som cítil, že som to tečoval, obzrel som sa za seba a všetci už boli preč. Dva body s Amerikou veľmi potešia, už sa však musíme koncentrovať na ďalší zápas," zhodnotil Miloš Kelemen, útočník SR, autor víťazného gólu.

Slovákov čaká deň voľna a svoj štvrtý zápas na šampionáte odohrajú v stredu o 20.20 h proti Poľsku. USA čaká v rovnakom čase vo štvrtok výber Francúzska.

Súvisiace články