Zatiahnuté, dážď
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Skvelé! Slováci sú v semifinále MS18! Nad Českom vyhrali 3:2
Zdielať na

Skvelé! Slováci sú v semifinále MS18! Nad Českom vyhrali 3:2

VANTAA / Záverečná tretina štvrťfinálového súboja začala veľkou aktivitou tak českého ako aj slovenského tímu. No tešili sa len Slováci, druhý gól v zápase si  v 43. minúte pripísal Maruna. Ďalší presný zásah mohol pridať v 47. minúte Pobežal, ktorý sa sám rútil na súperovu bránku, no nevyšlo mu to. Predtým pri dvoch obrovských príležitostiach potvrdil svoju koncentráciu slovenský brankár Lenďák. Česi však napokon zo svojho tlaku vyťažili zníženie na 2:3 po presnej strele Jakuba Fibigra. Záverečných šesť minút bolo pre Slovensko poriadne horúcich. Zverenci trénera Martina Dendisa hrali veľmi obetavo. 77 sekúnd pred koncom si česká reprezentácia zobrala oddychový čas, po ktorom odvolala brankára. No nepomohlo jej to. Slováci vyhrali 3:2 a zahrajú si o medaily!

Kuriozita štvrťfinále MS18: hráčom sa “zaplietli” prilby

Slováci začali tým najlepším spôsobom. V 2. minúte využili presilovú hru vďaka Tobiasovi Tomíkovi. Slovenská striedačka žila zápasom, hráči na ľade pôsobili sebavedome, boli dôrazní. Pribrzdili nás ale dve vylúčenia po sebe, v ktorých sme síce neinkasovali, no Česko sa po tej prvej tešilo z vyrovnania na 1:1, keď Straka nešťastne vrazil puk za Lenďákov chrbát.

Víťazný gól Slovenska strelil opäť Ondrej Maruna:

“Musíme pokračovať v hre, ktorú sme predviedli na začiatku tretiny”, skonštatoval Tobias Tomík po úvodnej tretine štvrťfinálového duelu. Na začiatku tej druhej mali Slováci k dispozícii ešte takmer štyri minúty hry v početnej výhode. Ale nedokázali ju využiť.

Ondrej Maruna strelil druhý slovenský gól v zápase proti Česku:

Česi zasa stroskotali so svojimi šancami na pozorne chytajúcom Lenďákovi. Boli to naopak Slováci, ktorí po českom tlaku skórovali. Vďaka Ondrejovi Marunovi 5. minút pred koncom druhej tretiny opäť viedli 2:1. V jej úplnom závere Slováci poriadne podkúrili českému brankárovi, no skóre sa už nemenilo.

Prvý gól zápasu strelil Tobias Tomík:

Súvisiace články