Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Nie sme na toto stavaní. Toto sú reakcie Slovákov po prehre
Zdielať na

Nie sme na toto stavaní. Toto sú reakcie Slovákov po prehre

RIGA / Hokejisti Slovenska majú za sebou horší zápas a prehra 2:4 so Švajčiarskom je vzhľadom na priebeh duelu ešte milosrdná. Gólman Samuel Hlaval čelil 36 strelám, chytil trestné strieľanie a len vďaka nemu mali jeho spoluhráči ešte v tretej tretine šancu bodovať.

"Ťažko sa mi hľadajú slová. Nič sa nedá robiť, musíme ísť ďalej. Po treťom inkasovanom góle som inicioval skúmanie vysokej hokejky, no potom som videl, že to bol náš hráč. Máme na čom stavať. Teraz potrebujeme zbierať body, no nejaké sme mohli vziať aj dnes," opísal Hlavaj.

​Andrej Kudrna v pozápasovom rozhovore chválil gólmana Hlavaja: "Samo Hlavaj chytal výborne, dal nám šancu na body. Chytil aj trestné strieľanie a do poslednej sekundy nám dal nádej na úspech."

"My sa musíme proti týmto ťažším súperom naučiť dávať viac ako dva góly. A dnes nám chýbali práve tie dva góly naviac. Je to škoda. Myslím si, že to bol dobre rozohratý zápas. Teraz si musím oddýchnuť, lebo zajtra nás čaká ďalší zápas," zhodnotil Samuel Kňažko pri mikrofóne TV JOJ.

​Obranca Adam Jánošík hral v drese s dvojkrížom za mužský tím jubilejný 100. zápas. "Stovka reprezentačných zápasov je pekná, no škoda, že sme to neokorenili víťazstvom. Rozhodli malé veci, detaily a Švajčiari si potom tesný náskok postrážili. Verím, že sa z toho poučíme a že ďalší náš zápas už bude víťazný," povedal.

Súvisiace články