Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Škorvánek po prehre s Českom: Šampionát porovnal s ligou a kajal sa za chyby
Zdielať na
MS v hokeji

Škorvánek po prehre s Českom: Šampionát porovnal s ligou a kajal sa za chyby

RIGA / Slovenskí hokejisti si z prvého zápasu na majstrovstvách sveta v hokeji proti Česku neodniesli ani bod. Po napínavom súboji nakoniec prehrali 2:3. K zápasu sa postupne vyjadrili hráč Oliver Okuliar i asistent trénera Andrej Podkonický.

Ako uviedol 22-ročný útočník, boli viac ako len vyrovnaným súperom. "Zaslúžili sme si bod. Začiatok na MS býva zväčša opatrný, teraz tomu tak nebolo, po prvej tretine začali hrať oba tímy disciplinovanejšie. Určite je na čom stavať do ďalších zápasov," uviedol Okuliar. 

Podľa slov Podkonického mali Slováci dobrú prvú tretinu, keď boli lepším mužstvom a vytvorili si viac šancí. "Dali sme gól z presilovky, škoda, že sme hneď inkasovali. Potom sme dostali gól v našej presilovke, následne sme dali lacný gól, keď si to český brankár strelil do bránky," dodal asistent Craiga Ramsayho. 

O zápase podľa neho rozhodla zrejme päťminútová presilovka. Tú zapríčinil Mislav Rosandič faulom kolenom, ktorý rozhodcovia vyhodnotili ako úmyselný. "Dostali sme v nej síce iba jeden gól, ale Česi prebrali iniciatívu, zavreli nás párkrát v pásme. Tretia tretina bola vyrovnaná, škoda, že sa nám nepodarilo vyrovnať. Určite sme si bod zaslúžili, takže je to smoliarsky zápas," opísal Podkonický. 

Pre gólmana Stanislava Škorvánka, ktorý chytal prvý zápas na šampionáte, bol duel s Českom ťažký. "Prvá tretina nebola podľa mojich predstáv. Boli sme v nej jasne lepší, ale prehrali sme ju 2:3. Potom to bolo vyrovnané a siahali sme na vyrovnávajúci gól, škoda," zhodnotil s tým, že prvý gól podcenil. "Myslel som si, že to bude zakončovať k prvej žŕdke a on to šikovne využil," dodal. 

Šampionát sa podľa neho s extraligou porovnávať, no urobil maximum. "Spravil som dve pozičné chyby, súper obe využil, čo ma mrzí. Verím, že budeme zbierať víťazstvá. Snažil som sa nastaviť na zápas a nevnímať to okolo, pretože stále neverím, čo sa okolo mňa deje," nešetril kritickými slovami na svoju adresu 27-ročný debutant. 

Za najlepšieho hráča Slovenska vyhlásili obrancu Mária Grmana. "Bolo to ťažké, ale nemáme sa za čo hanbiť. Výkon bol dobrý, škoda gólov, ale boli sme Čechom viac ako vyrovnaný súper," doplnil. Prvý gól v dueli strelil Martin Chromiak, ktorý si zápas užil. "Atmosféra bola neskutočná, bolo to ako doma. Ale nedotiahli sme to do víťazného konca a preto sme sklamaní," opísal. 

Český obranca Michal Kempný očakával, že Slováci do zápasu vletia. "My sme sa snažili držať svojej hry, od druhej tretiny sa to upokojilo a nebolo to také divoké. Ale takýto priebeh som očakával," uviedol. 

Zdielať na