Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Hokejisti Slovenska herne nesklamali, päť gólov v zápase s Českom
Zdielať na

Hokejisti Slovenska herne nesklamali, päť gólov v zápase s Českom

RIGA / V prvej tretine päť gólov, v ďalších dvoch ani jeden. Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo svojom úvodnom vystúpení na svetovom šampionáte s Českom 2 : 3. V piatkovom zápase B-skupiny v Rige viedli 1:0 i 2:1, ale súper ešte v prvej tretine otočil skóre dvoma gólmi Lukáša Sedláka.

Slovensko – Česko 2 : 3 (2 : 3, 0 : 0, 0 : 0) 
Góly: 5. Chromiak (Kňažko, Cehlárik), 11. Rosandič (Lantoši) – 7. Červenka (Kubalík, Chytil), 14. Sedlák (Flek), 19. Sedlák (Kubalík, Tomášek)

Slovensko si vzalo pred koncom tretej tretiny počas stavu 2 : 3 time out. Brankár Škorvánek už opustil svoje územie a Slovensko hrá so šiestimi hráčmi. V poslednej minúte duelu sa slovenskí hokejisti presunuli do ich útočného pásma.

V posledných minútach druhej časti hry bola hra z jednej strany na druhú, dlho sa hralo aj bez prerušenia. Slováci si vypracovali niekoľko príležitostí, no brankár Hrubec ich zneškodnil. 

Prvá časť druhej tretiny bola jasne v réžii Česka, výber Kariho Jalonena zastavilo v tlaku až vylúčenie v 8. minúte, keď Vladimír Sobotka podrazil Pánika. Dovtedy Škorvánka zachránili dve žrďky. 

Minúta a 23 sekúnd do konca – Mislav Rosandič sa pred gólmanom Česka zrazil s Černochom, rozhodcovia situáciu analyzovali a videli tam faul kolenom zo strany Slováka. Česi využili početnú výhodu po pár sekundách, opäť sa uvoľnil Sedlák a svojím druhým gólom v zápase vrátil vedenie na stranu svojho tímu – 2 : 1.

Úvod šampionátu ako hrom – štyri góly za 14 minút. Slovensko – Česko v úvodnom zápase svetového šampionátu hrá v závere prvej tretiny nerozhodne – 2 : 2. Výber Kariho Jalonena vyrovnal vo vlastnom oslabení, keď na trestnej lavici sedel Michal Kempný. Lukáš Sedlák unikol slovenskej obrane a po otočne zasunul puk za Škorvánka – ten sa jednoducho nestihol presunúť na druhú stranu bránky.

​V 5. minúte sa Slovensko ujalo vedenia 1 : 0, keď dali gól v presilovej hre. Jeho autorom bol Martin Chromiak. V siedmej minúte sa ale súperovi podarilo vyrovnať. Strelcom bol kapitán Roman Červenka. V 11. minúte vrátil vedenie na stranu Slovenska účelným tečom tesne pred gólmanom Česka Mislav Rosandič.

Zostava Slovenska na úvodný zápas MS:

Škorvánek – Kňažko, Koch, Ivan, Grman, Rosandič, Jánošík, Gajdoš – Kelemen, Hrivík (C), Pánik – Cehlárik (A), Sukeľ (A), Hudáček – Regenda, Tamáši, Chromiak – Lantoši, Čacho, Okuliar

Zostava Česka na zápas proti Slovensku:

Hrubec – Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán (A), Zbořil, Knot, Němeček – Kubalík, Chytil, Červenka (C) – Smejkal, Špaček, Chlapík – Sobotka (A), Sedlák, Tomášek – Flek, Černoch, Beránek.

Pozrite si atmosféru v Rige, ktorú zachytil štáb TV JOJ:

Česko, obľúbený a zároveň neobľúbený súper Slovenska, ale ako Libor Hudáček povedal, Slováci už žiadnym komplexom z tohto súpera netrpia. "Chlapci sú mladí, teda väčšina, takže ten český komplex, ako ho nazývate novinári, to nepoznáme," vyhlásil jeden z najskúsenejších hráčov vo výbere Craiga Ramsayho.

"Vieme, že to bude veľké derby – ako pre nich, tak aj pre nás," doplnil kapitán Marek Hrivík.