Polojasno
32°
Bratislava
Patrik, Patrícia
6.7.2024
Katriňák vyhral v 2. etape Transorientale rýchlostný test
Zdielať na
Motorizmus

Katriňák vyhral v 2. etape Transorientale rýchlostný test

Zdroj: SITA/Nina Bednáriková

Slovenský enduro jazdec Jaroslav Katriňák uplatnil v piatok svoje motokrosové skúsenosti a o šesť sekúnd vyhral 97-kilometrový rýchlostný test. Vďaka tomu o päť sekúnd vedie aj v aktuálnom poradí v súťaži motocyklov.

Slovenský skúsený enduro jazdec Jaroslav Katriňák vo farbách vranovského Environ Teamu vyhral v piatok 97-kilometrový špeciálny rýchlostný test, ktorý sa išiel v rámci 2. etapy Transorientale.

Štyridsaťdvaročný rodák z Martina - Vrútok na ťažkej trati rýchlostného testu o šesť sekúnd predstihol doterajšieho vedúceho pretekára Pala Andersa Ullevalsettera z Nórska, vďaka čomu sa s náskokom piatich sekúnd usadil na čele priebežného poradia.

"Jaro sa v piatok vypol k veľkému výkonu," povedal  manažér Environ Teamu Andrej Žipaj a pokračoval: "Verím, že sa mu na spojovacích úsekoch etáp nič zlé neprihodí a včas príde aj na ďalšie merané úseky trate. Práve pre náročné presuny na rýchlostné skúšky organizátori stanovili, že oficiálne výsledky jednotlivých etáp vyhlásia za platné až po vypršaní hodinovej lehoty na protesty," pokračoval Andrej Žipaj.

"Každý deň by jazdci mali dôjsť do cieľa danej etapy do 22.00 h miestneho času a po dojazde posledného pretekára začne plynúť hodinová lehota pre podanie oficiálnych protestov," uviedol Žipaj. Ako manažér Environ Teamu ďalej zdôraznil, jazdci musia spojovacie etapy prejsť v stanovenom čase.

"Ak to nedokážu, hrozia im časové penalizácie. A práve kvôli týmto možným penalizáciam výsledky jednotlivým etáp vyhlásia za konečné a oficiálne až pred začiatkom ďalšieho súťažného dňa," dodal funkcionár vranovského Environ Teamu, ktorý zastrešuje účasť Katriňáka na Rely Transorientale.

Zdielať na