Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Hráči a fanúšikovia HC Košice pomohli deťom z onkológie
Zdielať na

Hráči a fanúšikovia HC Košice pomohli deťom z onkológie

Zdroj: web, Košickí hokejisti na onkológii

Už po štvrtý raz zavítali košickí hokejisti v sprievode zástupcov svojho fanklubu na oddelenie detskej onkológie a darčekmi i pozitívnou energiou potešili deti, ktoré tam zvádzajú najťažší možný boj.

V rámci zbierky, ktorá prebiehala počas domácich zápasov majstra proti Trenčínu a Nitre bolo vyzbieraných 1500 eur, ďalších 750 pridali samotní hokejisti. Za pozornosť stojí individuálny príspevok pána, ktorý si želal ostať v anonymite, no do pokladničky vhodil neuveriteľných 700 eur. Za získané peniaze nakúpi detská onkológia intravenózne katétre, časť zbierky bola použitá na nákup darčekov pre hospitalizované detičky.

"Návšteva hokejistov na našom oddelení je každoročne veľkou udalosťou pre všetky hospitalizované deti a stala sa už akýmsi symbolom našich Vianoc. Aj keď je to tentoraz trošku neskorší termín. Môžem vám povedať, že dres, ktorý ste tu odovzdali pred štyrmi rokmi si deti dodnes opatrujú ako oko v hlave. Každý malý chlapec sníva o tom, že raz bude slávnym hokejistom a je pre nich skvelé môcť stretnúť svoje idoly naživo. Ich prítomnosť umožňuje aspoň na chvíľu zabudnúť na bolesť a ťažký boj s chorobou," vyslovila sa v spoločnosti zástupcov HC Košice a fanklubu primárka oddelenia MUDr. Irina Oravkinová. Spoluprácu s hokejistami považuje za špeciálnu. "Naše oddelenie sa dištancuje od všetkých verejných zbierok a akcia s hokejistami je našou jedinou pravidelnou. Bohužiaľ, počuli sme už o mnohých pouličných zbierkach pre oddelenie detskej onkológie, no musím povedať, že žiadne peniaze z nich k nám nikdy nedorazili. Spolupráca s fanklubom a hokejistami Košíc je ale zakaždým priamo adresná a preukázateľne plní svoj účel."

Košický klub reprezentovala počas návštevy onkológie i jeho hlava - prezident Vladimír  Jacko. S dávkou hrdosti na aktérov zbierky uviedol: "Veľmi ma teší, že naši fanúšikovia a hokejisti spoločne už štvrtý rok pomáhajú tým, ktorí to potrebujú najviac. Som veľmi rád, že naši chlapci dokážu podávať okrem športových i takéto ľudské výkony a bol by som veľmi rád, ak by sem na toto oddelenie priniesli čo najviac pozitívnej energie."

Darčeky do rúk malých pacientov odovzdávali priamo pri ich lôžkach hokejisti Peter Bartoš, Vladimír Dravecký, Michal Novák, Marek Kolba a Tomáš Halász.

"Táto akcia predstavuje skvelú vec a podobných iniciatív nie je nikdy dosť. Som veľmi rád, že sme mohli aspoň svojou troškou potešiť deti, ktoré zvádzajú najťažší súboj a všetkým im želám skoré uzdravenie. Ja sám som otcom a dokážem si predstaviť, aké ťažké to majú tieto deti aj ich rodičia. Pevne verím, že všetci z nich odídu z nemocnice s víťazstvom," vyslovil želanie v mene hráčov Vladimír Dravecký.