Jasno
Bratislava
Uršuľa
21.10.2024
Slafkovský i Tatar bodovali, no z víťazstva sa tešili ich súperi
Zdielať na
Hokej

Slafkovský i Tatar bodovali, no z víťazstva sa tešili ich súperi

Zdroj: TASR

NEW YORK / Slovenský hokejista Juraj Slafkovský si pripísal v noci na nedeľu v zámorskej NHL dve asistencie, no jeho Montreal prehral na ľade New Yorku Islanders 3:4 pp a sn. Asistenciu mal aj jeho krajan Tomáš Tatar z New Jersey, ktoré zas prehralo s Washingtonom 5:6 po predĺžení.

Slafkovský bol najprv pri góle Cola Caufielda na priebežných 1:2, ktorý padol štyri sekundy pred koncom úvodnej tretiny. Na konci stretnutia asistoval tou istému spoluhráčovi, ktorý zariadil v 58. minúte predĺženie. V ňom domáci nerozhodli napriek dvojminútovej početnej výhode po vylúčení Kirbyho Dacha. Prvý gól z nájazdu padol až v štvrtej sérii v podaní domáceho Kyla Palmieriho, Slafkovský svoj pokus nepremenil. Hneď po ňom išiel domáci Noah Dobson a po ďalšom neúspešnom pokuse v podaní Logana Maillouxa bolo rozhodnuté.

Tatar asistoval taktiež pri prvom góle svojho tímu, ktorý bol zároveň otvárací v podaní Erika Haulu. Víťazný zariadil v extračase pre hostí Tom Wilson. V stretnutí sa predstavili aj ďalší Slováci Šimon Nemec (Jersey) a Martin Fehérváry (Washington). Prvý menovaný ukončil zápas s mínuskou a 17:57 minútami na ľade, Fehérváry rozdal tri hity a zablokoval rovnaký počet striel.

výsledky:
Florida - Vegas 4:3 pp, Columbus - Minnesota 1:3, New Jersey - Washington 5:6 pp /T. TATAR (Jersey) 0+1/, NY Islanders - Montreal 4:3 pp a sn /J. SLAFKOVSKÝ 0+2/, Philadelphia - Vancouver 0:3, St. Louis - Carolina 4:3, Toronto - NY Rangers 1:4, Chicago - Buffalo 2:4, Utah - Boston 2:1 pp

Súvisiace články