Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nemecký pohár: Slováci zdolali aj Helvétov a zavŕšili víťazný hetrik
Zdielať na

Nemecký pohár: Slováci zdolali aj Helvétov a zavŕšili víťazný hetrik

Zdroj: tasr - Nemecký pohár, Slovensko-Švajčiarsko

Slovenská hokejová reprezentácia nedeľňajším víťazstvom nad výberom Švajčiarska 2:1 potvrdila celkový triumf na medzinárodnom turnaji o Nemecký pohár 2011 v Mníchove.

Slováci prehrávali s húževnatým súperom 0:1, ale v záverečnej tretine dokázali otočiť nepriaznivé skóre. Slovenský tím získal Nemecký pohár tretíkrát v histórii, predtým sa mu to podarilo v rokoch 1997 a 2006. Cennú trofej prevuzal po zápase kapitán tímu SR Dominik Graňák.

Švajčiari boli v úvodnej časti aktívnejší a svoju snahu korunovali v 12. min gólom Pestoniho. Zverenci trénera Vladimíra Vůjtka v I. tretine nevyužili dve presilovky, sami sa dvakrát dokázali ubrániť početnej výhode súpera. V druhej časti sa nepodarilo skórovať ani jednému zo súperov, aj keď šancí si vytvorili obe mužstvá niekoľko. Brankári sa nemohli sťažovať na nedostatok práce, gól však neinkasovali. V tretej tretine hráči tímu SR dokázali strhnúť víťazstvo na svoju stranu, keď najprv v 44. min vyrovnal Marcel Hossa a v 50. min rozhodol L. Hudáček.

Turnaj vyvrcholí od 17.15 h duelom medzi domácim Nemeckom a výberom USA.

Nemecký pohár v hokeji v Mníchove - nedeľa:

Slovensko - Švajčiarsko 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Góly: 44. Marcel Hossa (J. Mikúš), 50. L. Hudáček (M. Hovorka, Michel Miklík) - 12. Pestoni (Chiesa)
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bauer, Jablukov - Hurtik, Iwert (všetci Nem.)

Slovensko: Hamerlík - Sersen, Graňák, Baranka, Starosta, V. Mihálik, Kudroč, P. Mikuš - Bartovič, Kukumberg, M. Bakoš - Tybor, J. Mikúš, Marcel Hossa - Michel Miklík, Bližňák, Marcel Haščák - L. Hudáček, Dej, Lušňák - M. Hovorka
Švajčiarsko: Manzato (15. Berra) - Chiesa, Von Gunten, Ramholt, Grossmann, Loeffel, Wellinger - Bodenmann, Pestoni, Monnet - B. Plüss, A. Bykov, Sprunger - Rubin, Trachsler, Wieser - Walker, Berger, Brunner - Suri, Schnyder

Po "zoznamovacej“ úvodnej päťminútovke sa v 6. min Švajčiari usadili pred Hamerlíkom, ale slovenský brankár si so strelami súpera poradil. Vzápätí hrali Slováci dve presilovky, výraznejšie sa však nepresadili. V 10. min sa opäť previedol gólman Hamerlík, ktorý zneškodnil pokus švajčiarskeho mužstva. V závere 12. min to bol opäť slovenský brankár Třinca, ktorý zlikvidoval puk z hokejky súpera prilbou. O necelú minút neskôr však už kapituloval po strele Pestoniho z prvého kruhu. V 15. min sa do obrovskej šance dostal Bartovič, pri zakončení ho obrana súpera faulovala a slovenský útočník v páde zranil brankára Manzata, ktorého musel nahradiť Berra. V tej istej minúte uspel výborný Hamerlík pri rýchlej šanci Švajčiarov. Ešte v úvodnom dejstve slovenského brankára pri tlaku súpera zachránila žŕdka.
V 24. min mal vyrovnanie na hokejke Marcel Hossa, ale Berra bol proti. Švajčiarsky brankár v druhom dejstve vynikajúco zasiahol aj pri dvoch šanciach Bartoviča v 27. a 34. min, v závere II. tretiny Berra zlikvidoval aj stopercentnú šancu Marcela Haščáka.
Začiatok tretej dvadsaťminútovky začali Slováci dobre. V 44. min vnikol do útočného pásma J. Mikúš, medzi kruhmi našiel Marcela Hossu a ten tiesnený popri Berrovi vyrovnal na 1:1. O dve minúty neskôr neuspel pred švajčiarskym brankárom Michel Miklík a vzápätí nepochodil ani "smoliar zápasu“ Milan Bartovič. Stupňujúci tlak Slovákov korunoval v 50. min svojim premiérovým gólom v reprezentácii L. Hudáček, ktorý zakončil akciu M. Hovorku s Michelom Miklíkom. V závere duelu sa Švajčiari snažili vyrovnať, ale Hamerlík vychytal B. Plüssa a po chybe v rozohrávke aj s pomocou Deja zachránil pred ďalším Švajčiarom. Necelých sto sekúnd pred treťou sirénou tréner Sean Simpson stiahol na striedačku brankára Berru, ale švajčiarsky tím veľký tlak nevyužil.

sita - Nemecký pohár, Slovensko-Švajčiarsko

sita - Nemecký pohár, Slovensko-Švajčiarsko

sita - Nemecký pohár, Slovensko-Švajčiarsko

sita - Nemecký pohár, Slovensko-Švajčiarsko

sita - Nemecký pohár, Slovensko-Švajčiarsko

Súvisiace články