Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Višňovský dostal po prstoch
Zdielať na

Višňovský dostal po prstoch

Zdroj: crimespreehockey.files.wordpress.com

Slovenský hokejista si v piatkovom dueli, v ktorom jeho Anaheim vyhral nad Vancouvrom 4:3, zlomil prst na pravej ruke. Tímu bude chýbať možno aj mesiac.

Ľubomír Višňovský sa zranil v záverečnej tretine súboja s Canucks, keď sa snažil blokovať strelu protihráča. Na operáciu ísť - našťastie - nemusí.

Pre rodáka z Topoľčian je to v tejto sezóne už druhá nepríjemnosť s rukou. Pred niekoľkými týždňami si totiž poranil prst na ľavej ruke, čo ho obmedzovalo pri streľbe. 

Tréner Ducks Randy Carlyle má však na celú vec svoj názor: "Zbytočne riskuje a snaží sa dostať do šancí za každú cenu. Nenechá akciu rozvinúť, aby sa puk dostal k nemu v správny čas. Našiel by som hneď niekoľko príkladov, ktoré to dokazujú."

Spomínaná netrpezlivosť sa u slovenského obrancu dá pochopiť. Táto sezóna NHL nezačala podľa jeho predstáv.

Na ľade trávi v priemere 23 minút  a 36 sekúnd a je tretím najvyťaženejším mužom Anaheimu. Pri presilovkách dokonca dostáva najviac priestoru (4 minúty 45 sekúnd), no jeho štatistika zo 16 zápasov je iba 1 gól a 3 asistencie. Na svojom konte má navyše mínus 7 bodov, čo ho radí medzi najhorších hráčov. A to je málo na hokejistu, ktorý vlani nazbieral 68 kanadských bodov a v tabuľke pravdy mal 18 plusových.

No pravdou je, že nielen Višňovskému to nejde. Mizéria postihla aj jeho mužstvo. V tabuľke NHL je až na 22. mieste  a priemer strelených gólov na zápas má 2,06.