Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ján Jaško novým trénerom extraligovej Nitry
Zdielať na

Ján Jaško novým trénerom extraligovej Nitry

Zdroj: web - Ján Jaško

Novým trénerom slovenského hokejového klubu HK Nitra sa stal Ján Jaško.

Päťdesiatdvaročný kormidelník začal sezónu 2011/2012 v extraligovom Poprade, no už po 4. kole ho vedenie "kamzíkov" odvolalo z funkcie. Na lavičke klubu spod Zobora Ján Jaško strieda Branislava Okuliara.

Vyhadzov po víťazstve

Ten v tíme skončil po nedeľňajšom 12. kole, paradoxne po víťaztsve nad Martinom 3:2 po samostatných nájazdoch. Nitre patrí po dvanástich dueloch najvyššej slovenskej súťaže posledné 10. miesto so ziskom jedenástich bodov a minimálnym odstupom jedného bodu za Martinom a Žilinou.

Jaško je európsky trénerský harcovník

Ján Jaško je rodákom z Nitry a v miestnom hokejovom klube trénoval v sezóne 2005/2006. Okrem toho v minulosti viedol Poprad, Zvolen, Slovan Bratislava, maďarský Székesfehérvár, pracoval aj vo Fínsku.

"Veríme, že pomôže tímu, aby sa odlepil od posledného miesta, zlepší sa naša hra i výsledky. Je to dostatočne skúsený tréner, ktorý v extralige dosiahol solídne výsledky. Naposledy v minulej sezóne s Popradom," povedal pre spomenutý portál predseda predstavenstva nitrianskeho klubu Marián Šmidák.

Druhá výmena v sezóne

Ide zatiaľ o druhú výmenu na tomto poste v aktuálnej sezóne 2011/2012. Aj v tej prvej bol zaangažovaný Ján Jaško, ktorého po nevydarenom štarte už po 4. kole nahradil pri kormidle Popradu Ladislav Svozil.