Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Aarona Boogarda zbavili obvinenia zo zabitia brata!
Zdielať na

Aarona Boogarda zbavili obvinenia zo zabitia brata!

Zdroj: sita - Rozlúčka s Boogardom

Zabil si svojho brata - tak znela v júli tá horčia časť obžaloby voči Aaronovi Boogardovi po vyšetrení smrti jeho brata Dereka, známeho bitkára NHL a hráča New Yorku Rangers. Súd ho teraz od tohto obvinenia oslobodil.

Rozhodol o tom sudca William Howard v Hennepine v štáte Minnesota. A to po preskúmaní dôkazov, či tabletka, ktorú Aaron dal svojmu súrodencovi bola v kombinácii s alkoholom bezprostrednou príčinou jeho smrti.

"Sme samozrejme radi, že môjho klienta zbavili tohto najťažšieho obvinenia. Dúfame, že aj naďalej bude rešpektované jeho súkromie ako aj súkromie celej rodiny", vyjadril sa pre noviny Star-Tribune právnik John Lundquist.

Aaron Boogard  si ani náhodou nemôže vydýchnuť. Naďalej je totiž obžalovaný zo zatajovania dôkazov pred koronerom.

Keď totiž v máji našiel v spoločnom byte  mŕtveho brata Dereka, pokúsil sa pred príchodom polície spláchnuť v záchode zvyšok liekov, ktoré mu zaobstaral. A mal na to veľmi dobrý dôvod. Analgetikum oxycodon nie je voľne dostupné a on nevedel preukázať, že ho získal na základe lekárskeho predpisu.

Mladší z bratov Boogardovcov strávil v júli dva dni vo väzení, odkiaľ po prepustili po zložení kaucie vo výške 10 tisíc dolárov. Teraz sa 25-ročný pravý krídelník snaží vybojovať si miesto v AHL v klube Houston Aeros. Vlani pôsobil v CHL.