Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Potvrdené: Wade Belak sa obesil!
Zdielať na

Potvrdené: Wade Belak sa obesil!

Za posledných 10 rokov umrelo za zvláštnych okolností niekoľko hráčov NHL, ktorí sa preslávili najmä ako bitkári. Buď spáchali samovraždu alebo ich zabil alkohol či drogy. V posledný augustový deň 2011 do tohto smutného zoznamu pribudlo ďalšie meno - Wade Belak.

Bývalého hokejistu, ktorý pred necelými dvomi mesiacmi oslávil 35. narodeniny, našli mŕtveho v jednom z hotelov v Toronte. Podľa informácii zdroja, ktorý nechcel byť menovaný - obeseného.  Polícia však šokujúcu správu odmieta komentovať a budovu, v ktorej Wade býval doslova nepriedušne uzatvorila.

Smrťou 196 cm vysokého a vyše 100 kg vážiaceho Kanaďan ostali všetci zaskočení. Tak fanúšikovia ako aj bývalí spoluhráči. Veď iba pred pár dňami podpísal zmluvu s televíziou CBC. Mal účinkovať v populárnej reality šou Battle of the Blades a pripravoval sa na úlohu rozhlasového spolukomentátora zápasov Nashvillu.

Rodák zo Saskatoonu, ktorý mal v kolónke post napísané tak obranca ako aj útočník, odohral v NHL 549 duelov. Nazbieral 8 gólov,  25 asistencií a 1263 trestných minút a preslávil sa najmä bitkami. 

Belaka v roku 1994 ho draftoval Quebeck Nordiques. Do  profiligy vstúpil o dva roky neskôr v drese Colorada Avalanche. Okrem tohto klubu, ešte hrával aj za Calgary, Toronto, Floridu a Nashville. Aktívnu kariéru ukončil v marci tohto roku. Bez hokeja však neostal, okamžite dostal miesto v manažmente Predators. 

Wade Belak