Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Aký bude ďalší osud Crosbyho?
Zdielať na

Aký bude ďalší osud Crosbyho?

Zdroj: TASR - Crosby v zápase proti NY Islanders

Je tvárou NHL. Mužom, ktorý púta pozornosť svojimi výkonmi na ľade i vystupovaním pred novinármi. A tak jeho dlhodobá absencia vyvoláva stupňujúce sa obavy. Vráti sa ešte Sindey Crosby do hokejového kolotoča?

Nervozita a panika okolo kapitána Pittsburghu sa šíri doslova ako epidémia. Najmä preto, že okolo jeho ďalšieho osudu sa stále vynárajú nové a čoraz horšie informácie. A aj keď ich agent Crosbyho vzápätí dementuje, nepríjemný pocit u fanúšikov i spoluhráčov pretrváva.

"Kto vie ako sa vlastne cíti. Svoju situáciu musí však posúdiť sám. Je jasné, že je opatrný, veď zdravie je prednejšie ako šport. Dúfajme, že bude do začiatku sezóny v poriadku," vyjadril sa útočník Tampy Bay  Steven Stamkos pre server TSN.

Aj preto NHL v úvode tohto týždňa doslova šokovali správy, že Sidney zrušil súkromný tréning, pretože sa mu vrátili symptómy otrasu mozgu. Opäť sa však ukázalo, že zámorskí novinári to prehnali. No pokiaľ ide o odpoveď na otázku, či stihne štart ligy, tá je v nedohľadne.

Center chýba svojmu tímu od 5. januára tohto roku, kedy bol druhýkrát po sebe zasiahnutý do hlavy. Zatiaľ nie je jasné, či nastúpi do tréningového kempu, ktorý začína 16. septembra a ani to, či sa objaví na súpiske Penguins  v prvom oficiálnom zápase novej sezóny 6. októbra.

"Ocenili by sme trpezlivosť i pochopenie. Otras mozgu nie je niečo, z čoho sa dostanete už po pár dňoch. Zatiaľ neviem povedať presný dátum, kedy bude jasné, že Sidney sa už úplne zotavil", zaznelo z úst hokejistovho agenta Pata Brissona.

Crosby v týchto dňoch navštívil viacerých popredných odborníkov v Michigene a Georgii, ktorí mali posúdiť jeho aktuálny zdravotný stav. Ich vyjadrenia boli zhodné - zlepšuje sa to, ale celkové uzdravenie si ešte vyžiada čas.

"Cením si podporu, ktorú som dostal od rodiny, fanúšikov, spoluhráčov, priateľov a celej organizácie Pittsburghu. Viem, že chcú len to najlepšie pre moje zdravie", zaznelo z úst útočníka, ktorý 7. augusta oslávil 24. narodeniny. A ostáva veriť, že jeho prianie, aby bol čím skôr opäť na ľade, sa mu  splní.