Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Stanley Cup na Slovensku? Bude to tanier Zdena Cháru
Zdielať na

Stanley Cup na Slovensku? Bude to tanier Zdena Cháru

Zdeno Chára je ďalším slovenským hokejistom, ktorý privezie na Slovensko slávny Stanley Cup. Trofej pre víťaza NHL privezú až na budúci týždeň, kapitán Bostonu je už ale niekoľko dní doma - v Trenčíne.

O svoju radosť sa rozhodol najvyšší hráč celej zámorskej NHL podeliť aj s fanúšikmi na Slovensku. Do Trenčína pricestuje trofej z Česka, kde sa z nej budú tešiť priaznivci s Tomášom Kaberlem a Davidom Krejčím. "Chceli sme urobiť aj nejaký spoločný program, ale časovo je to veľmi natlačené, takže sme sa nakoniec rozhodli, že si to urobíme individuálne," povedal Chára.

Známy je už aj približný program púte trofeje na Slovensku. V piatok sa uskutoční v Bratislave tlačová konferencia, nasledovať bude menšia akcia pre partnerov podujatia, pohár zavíta aj k jednému zo sponzorov a celú zvyšnú časť piatka bude súkromný program vyhradený pre hokejistu.

V sobotu zavíta Stanleyho pohár k primátorovi mesta a aj na zimný štadión, potom bude nasledovať akcia pre fanúšikov v Trenčíne na námestí. Cesta pohára na Slovensku sa skončí na súkromnej akcii na Trenčianskom hrade.

Na Slovensku je už dobrým zvykom, že hokejisti si priamo zo Stanleyho pohára pochutnajú na nejakom obľúbenom jedle. Tomáš Kopecký z neho dvakrát jedol držkovú polievku, Marián Hossa bryndzové pirohy, Miroslav Šatan lokše s makom a Martin Cibák halušky. Inak to nebude ani u Zdena. "To, čo budem z pohára jesť, prezradím na nasledujúcej tlačovej konferencii, aby sme aj o týždeň mali o čom hovoriť," povedal.

sita

Súvisiace články